Mięso mielone w naszej kuchni stanowi jedno z częściej przyrządzanych dań, jeśli chodzi o obiady w naszych domach. Dzieje się tak ponieważ z mięsie mielonym oprócz przyprawiania i obtaczania w bułce tartej nie trzeba w sumie robić żadnych dodatkowych czynności, które przykładowo należy robić w przypadku schabowego lub też, gdy gotujemy mięso na parze. Oczywiście niektórzy z nas wpadli na pomysł, aby przyrządzać mielone w troszkę inny sposób, który gwarantuje nie tylko inny lepszy smak, ale również stanowi bardzo ciekawa potrawę, które już nie jest tak zwyczajna, lecz staje się bardziej egzotyczna i ciekawa na tle innych potraw, jakie przygotowujemy w naszej kuchni. Otóż okazuje się, że nasze klasyczne mielone możemy uzupełnić o jeden bardzo ważny składnik, jakim jest czerwona papryka, która szatkujemy w kostkę i dajemy na naszych mielonych w momencie, gdy przyprawiamy i rozrabiamy nasze mięso. Inny sposób na mielone,to mielone robione z jajka, czyli zamiast mięsa do mielonego używamy jajka, które oczywiście wcześniej rozrabiamy i przyprawiamy w odpowiedniej ilości. Nasze mielone również może posłużyć do słynnej potrawy wywodzącej się z Ameryki Południowej, czyli chili con carne, gdzie z kolei w towarzystwie czerwonej fasoli oraz wielu przypraw nasze mięso ląduje na patelni co stanowi dla niektórych istny obłęd, jeśli chodzi o takie właśnie potraktowanie klasycznego mielonego.
Pozostałe nasze teksty:
- Grzybowa w najlepszym wydaniu
- Imbir
- Diavola pizza menu
- Łopatka wieprzowa z młodymi warzywami
- Olsztyńskie (Browar Kormoran)
- Zubr Gold (Browar Zubr, Czechy)
- Blog Ogólnotematyczny
- Jak robić dobry piwny marketing i czego unikać – na przykładzie akcji promocyjnych browaru Kormoran i Kompanii Piwowarskiej
- Kultowa sałatka jarzynowa
- Maćkowe Malinowe (Sulimar)
- Amber Boy (AleBrowar)
- Podróże Kormorana: American IPA (Browar Kormoran)
- Przepis na zapiekankę
- Jak szybko schudnąć za pomocą metody…
- Tabletki na wypadanie włosów
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
8 lutego 2020 Kultowe flaczki po polsku
Flaczki wszystkim kojarzą się z niezbyt miłym zapachem w kuchni, który roztacza się, gdy flaki się gotują. Okazuje się, że ten właśnie zapach można w bardzo szybki i skuteczny sposób zniwelować, przez sztuczkę, którą stosowały już nasze i babcie, mianowicie, jeśli mamy przygotowane flaczki to po postu należy je dwa razy zalać wrzątkiem i dobrze…
-
8 stycznia 2020 Włoskie wina
Włoskie wina Ciągnące się pola winorośli są od wieków wpisane w ujmujący krajobraz Włoch. Prowadzenie winnic jest rodzimą tradycją przechodzącą z pokolenia na pokolenie. No może dzisiaj wygląda to nieco inaczej, bo młodzi nie zawsze chcą pójść w ślady ojców. Nie zmienia to jednak faktu, że kraj jest jednym z wiodących producentów wina na całym…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)