Piwo tesco

Tradycyjny smak – golonka w kapuście

Off 65

Jeśli lubimy gotować i kuchnia jest naszym najważniejszym miejscem w domu to na pewno również będziemy z lubością zajmować się daniem, jakim jest golonka w kapuście. Oczywiście do takiej golonki wcześniej należy przygotować idealnie doprawiony kapuśniak, który rzecz jasna przygotowujemy już wstępnie, a samą golonkę po opieczeniu i usunięciu wszystkich włosków wkładamy i gotujemy w całej zupie, jaka przygotowaliśmy wcześniej. Oczywiste każdy ma swoje sposoby na ugotowanie pysznej golonki w kapuście jednak chyba tym najbardziej, prostym okazuje się gotowanie w klasyczny i tradycyjny sposób, który kultywowały nasze mamy i babie. Golonkę kupimy w każdym skapiej mięsnym, wiadomo, że należy kupić tą świeżą nie tą wędzoną. Zwolenników glonki wędzonej na pewno możemy zaprosić na zupełnie inne danie z jej udziałem, ale to już oczywiście zupełnie osobny temat. Golonki doskonale można podawać z musztardą lub też chrzanem, gdyż jej smak jest tak specyficzny, że idealnie pasuje do tego typu dodatków. Do takiej golonki szczególnie mężczyźni lubią pić piwo, które także świetnie współgra z jej idealnie podkreślonym smakiem, który jak wiadomo można uzyskać tylko za pomocą gotowania w kapuście. Na pewno glonka zasmakuje nie tylko prawdziwym mężczyznom, ale również dzieci bardzo chętnie skosztują takiego mięska, które wprost rozpływa się w ustach.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Belfast (Browar Jabłonowo)

    Browar Jabłonowo słynie raczej z niskobudżetowych napojów piwnopodobnych niż z dobrych piwnych marek. Jednak kiedy rozpoczynał działalność w końcu lat 90., jego ciemne piwo w stylu irlandzkim stanowiło swego rodzaju rewolucję na polskim rynku. Potem niestety nastały lata staczania się po równi pochyłej i zmierzania w stronę Krainy Mózgotrzepów. Niedawno Jabłonowo postanowiło reanimować upadającą markę…

  • Lwówek Książęcy po raz drugi (Browar Lwówek)

    Pisanie o piwie jest zadaniem naprawdę trudnym. Nie tylko dlatego, że zamiast się zrelaksować podczas degustacji trzeba ciągle wytężać zmysły i zapamiętywać swoje wrażenia, aby je potem zapisać. Także – a nawet przede wszystkim – dlatego, że piwa się ciągle zmieniają i recenzja sprzed kilku miesięcy może stracić rację bytu. Doskonały przykład to Lwówek Książęcy….