

Okazuje się ze klasycznego schabowego również można zepsuć i nie każdy z nas robi go dobrze i smacznie. Wiadomo, że do schabowego należy zakupić mięso wołowe z kością lub też bez. Mięso pokroić na odpowiednie plastry w zależności od naszych upodobań, gdyż niektórzy wolą większe, a niektórzy mniejsze sztuki. Mięso należy obtłuc specjalnym tłuczkiem do mięsa, który powinien znajdować się w każdej dobrej kuchni. Mięso tłuczemy dotąd aż nie powstanie z niego piękny płaski placek, który oczywiście może mieć również prześwity, bo chyba nikt tak dobrze nie potrafi utłuc mięsa, aby było ono bez większej ilości dziurek w cieście. Oczywiście po tej operacji doprawiamy mięso i już możemy je obtaczać w mące, jajku, bułce tartej wrzucać na patelnię z gorącym tłuszczem. Wiadomo niektórzy mają zupełnie inne sposoby na schabowego jednak ten jest taki najbardziej klasyczny i najpopularniejszy w naszej polskiej kuchni. Oczywiście najczęstszym problemem ze schabowym jest źle rozbite mięso, gdyż po umoczeniu okazuje się, że powstały na nim bulwy i bardzo nieapetyczne grudki, które powinny być rozbite już wcześniej w pierwszej fazie przygotowań. Zatem sukces leży przede wszystkim w rozbiciu mięsa, aby było ono smaczne i apetyczne przyłóżmy się do jego przygotowania a na pewno nie pożałujemy i będziemy się rozkoszować smakiem.
Pozostałe nasze teksty:
Kultowa sałatka jarzynowa
Pszeniczniak (Browar Amber)
Włoskie wina
Wyposażenie gastronomii Busko-Zdrój
Weryfikator: Ciechan Pszeniczne (Browar Ciechan)
Gniewosz Korzenne + Gniewosz na Miodzie Akacjowym (Browar Gontyniec)
Spożywaj czekoladę
Junak Premium (Browary Łódzkie)
Klasztorne piwo (Browar Jabłonowo)
Kto ma ładniejszą cytrynkę? Lech Shandy kontra Warka Radler
Czy opłaca się robić piwo domowe?
Odrzut z eksportu (Browar Gontyniec)
Young’s Double Chocolate Stout (Wells&Young;’s Brewing, Anglia)
A’la Grodziskie (PINTA/ Browar na Jurze)
Łomża Export Niefiltrowane (Browar Łomża)
Menu:
-
-
Kultowa sałatka jarzynowa
8 lutego 2020 By admin -
Różne potrawy z mięsem w roli głównej
8 lutego 2020 By admin -
Grzybowa w najlepszym wydaniu
8 lutego 2020 By admin -
Pyszna sałatka owocowa
8 lutego 2020 By admin
-
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Karlsquell Słodowe (Frankfurter Brauhaus, Niemcy)
24 maja 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Wąż z oplotu do filtracji
24 lutego 2019 By admin -
Kapslownica Greta – pożegnanie po latach
24 maja 2018 By admin
-
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Kulinarne szaleństwo
30 sierpnia 2016 By admin -
Przyjemność jedzenia
30 sierpnia 2016 By admin -
Naukowcy zawstydzili Intel
12 grudnia 2015 By admin -
Rozkładana kanapa w pokoju dziennym
5 sierpnia 2020 By admin
Losowe artykuły:
-
24 października 2018 Szklanka Profesjonalia 2010 w zestawie z 5 Warkami
Jeśli szukacie ładnej, wysokiej półlitrowej szklanki, to jest okazja, by taką zdobyć za niewielkie pieniądze. Grupa Żywiec wypuściła limitowany zestaw z 5 puszkami Warki i eleganckim piaskowanym szkłem – za jedyne 13 zł. Zestaw zapakowano w stylową „walizkę” z grubej tektury. Wewnątrz 5 puszek Warki, którą możecie podarować wujkowi, i bardzo ładna szklanka z piaskowanymi…
-
24 grudnia 2018 Olivetinsky Opat (Browar Broumov, Czechy)
Drugie spotkanie z piwem z czeskiego Broumova. Tym razem będzie eksperymentalnie, bo kupiłem egzemplarz przeterminowany (z datą 11.08.). Zorientowałem się dopiero w domu (nieładnie, swoją drogą, tak robić w ch… klientów) i stwierdziłem, że zaryzykuję, bo piwo pasteryzowane raczej nie powinno być zepsute. Nalało się z kapitalną czapą bardzo gęstej piany, która towarzyszyła mi do…
Kategorie
- Etykiety na piwo domowe (25)
- Festiwal dobrego piwa (25)
- Jak zrobić piwo (38)
- Jak zrobić własne piwo (24)
- Piwo tesco (25)
- Piwowar domowy (24)
- Skrzynka na piwo (24)
- Słodownia Strzegom (23)
- Tesco piwa (23)
- Transporter do piwa (24)
- Zdrowa kuchnia (152)