Skrzynka na piwo

Dania z piekła rodem

Off 4
Dania z piekła rodem
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bardzo ostre przyprawy, który w obecnym czasie są niezwykle popularne w naszych kuchniach od lat goszczą w wielu potrawach, które spożywamy, na co dzień. Wiadomo, że ostre musi być leczo, ostra musi być chilli con carne, ostre również powinny być wszelkie kotleciki na bazie papryki oraz wszelkie flaczki, itp. Wiadomo, że każdy z nas ma ten swój gust kulinarny i nie wszyscy lubią ostre przyprawy w naszych daniach, jednak czasem warto zjeść coś ostrego co klasycznie podpali nam nasz język, Oczywiście do przypraw, które dosyć często pojawiają się w naszym podręcznym zestawie ostrych przypraw należą: ostra papryka, pieprz ceyene, pieprz czarny, sól oraz papryczka chilli i wiele przypraw, które są bardziej lub też mniej znane w naszym kraju. W ostatnim czasie także bardzo modne stały się ostre sosy do wszelkiego rodzaju hamburgerów oraz kebabów, zatem jeśli wybieramy się na kebab to warto skosztować również sosy o bardziej, ostrzejszym smaku, gdyż to właśnie one doskonale podkreślają smak mięsa i sałatki, która jest dodana do środka w bułce lub też picie. Na pewno osoby, które niezbyt lubią siarczysto doprawione potrawy nie raz po prostu rezygnują z używania wszelkich przypraw lub też soli, która jak wiadomo jest bardzo szkodliwa dlatego ten akurat składnik naszych dań nie jest polecany nikomu.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Redd’s Cranberry (Kompania Piwowarska)

    Hej bejbe, postawić ci redsika? Chyba oszalałem, decydując się pokalać mój pokal tym wysiękiem z czyraków pośladkowych marketingowców Kompanii Piwowarskiej. Na ekspresyjnie wymalowanej puszce czytam, że Redd’s to wyjątkowa kombinacja charakterystycznej piwnej goryczki (!) z wytrawnym (!) smakiem żurawin. Nie no, dział kreatywny spisał się doskonale, każda małolata będzie miała mokro po przeczytaniu takiego opisu….

  • Żytnie (Browar Konstancin)

    Dawno nie pisałem nic o jednym z moich ulubionych browarów 2010 roku. Po tym, jak z ogólnopolskiej sprzedaży zniknęło Mazowieckie, nie miałem specjalnej ochoty na inne piwa z Konstancina. Ale ileż można się gniewać, zwłaszcza, gdy w ofercie pojawiają się takie perełki jak Żytnie? Piwo robione jest na słodzie żytnim, który ma podobne cechy co…