Skrzynka na piwo

Dania z piekła rodem

Off 65

Bardzo ostre przyprawy, który w obecnym czasie są niezwykle popularne w naszych kuchniach od lat goszczą w wielu potrawach, które spożywamy, na co dzień. Wiadomo, że ostre musi być leczo, ostra musi być chilli con carne, ostre również powinny być wszelkie kotleciki na bazie papryki oraz wszelkie flaczki, itp. Wiadomo, że każdy z nas ma ten swój gust kulinarny i nie wszyscy lubią ostre przyprawy w naszych daniach, jednak czasem warto zjeść coś ostrego co klasycznie podpali nam nasz język, Oczywiście do przypraw, które dosyć często pojawiają się w naszym podręcznym zestawie ostrych przypraw należą: ostra papryka, pieprz ceyene, pieprz czarny, sól oraz papryczka chilli i wiele przypraw, które są bardziej lub też mniej znane w naszym kraju. W ostatnim czasie także bardzo modne stały się ostre sosy do wszelkiego rodzaju hamburgerów oraz kebabów, zatem jeśli wybieramy się na kebab to warto skosztować również sosy o bardziej, ostrzejszym smaku, gdyż to właśnie one doskonale podkreślają smak mięsa i sałatki, która jest dodana do środka w bułce lub też picie. Na pewno osoby, które niezbyt lubią siarczysto doprawione potrawy nie raz po prostu rezygnują z używania wszelkich przypraw lub też soli, która jak wiadomo jest bardzo szkodliwa dlatego ten akurat składnik naszych dań nie jest polecany nikomu.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Komes Porter Bałtycki (Browar Fortuna)

    Jak głoszą Mędrcy, dobry porter to porter wyleżakowany, najlepiej przez co najmniej rok. Ale kto miałby cierpliwość i dostateczną siłę woli, by świadomie powstrzymywać się przed wypiciem tak apetycznie wyglądającego piwa przez całe 12 miesięcy? Tym bardziej, że do tej pory nie miałem okazji opisać żadnego porteru z Fortuny. Trudno – może będzie za młody,…

  • Gniewosz Korzenne + Gniewosz na Miodzie Akacjowym (Browar Gontyniec)

    Ciemne piwo korzenne – brzmi trochę grudniowo? Może jednak nada się i na upały! Prosta, ale całkiem estetyczna i niestety uboga w informacje etykieta (brak pełnego składu) zawiera stempelek zapewniający konsumenta, że trunek fermentował w otwartej kadzi i długo leżakował. Ale jak długo, tego już się nie dowiemy. Czas na przelanie piwa do szklanki. Piana…