Zdrowa kuchnia

Dzikie kulinaria

1 6
Dzikie kulinaria
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Masz już dość ciągle tych samych produktów, w swojej kuchni, a kupowanie nowych, oryginalnych i mało w Polsce popularnych, jest bardzo drogie. Jeśli kulinaria to Twoja pasja, na pewno chętnie dasz się skusić na przygotowanie posiłku z dzikich roślin jadalnych.

Właściwie mamy ich do wyboru tyle, że na rynku pojawiło się już sporo literatury, dotyczącej tylko tego tematu. Jeśli myślisz poważnie o powrocie do starych przepisów naszych przodków, warto uzbroić się w kilka takich książek. Znajdziemy w nich nie tylko informacje co zbierać, ale także kiedy. W wielu z nich znajdują się także przepisy na najpopularniejsze potrawy.

Zbierać możemy bardzo wiele roślin, począwszy od znanych i cenionych również dzisiaj, takich jak jagody czy jeżyny, przez mniej popularne jak czarny bez czy pokrzywa, która choć powszechnie znana jest coraz rzadziej używana w kuchni, oraz wiele, wiele innych.

Wiele przepisów na potrawy z dzikich roślin znajdziemy także w Internecie. Warto powrócić do tych produktów, bo nie tylko są one smaczne, ale także posiadają wiele cennych składników odżywczych.

About the author / 

admin

1 Comment

  1. dostawa sushi warszawa 30 sierpnia 2016 at 19:08 - 

    Widzę, że portal szybko się rozwija.

Menu:

Losowe artykuły:

  • Przyprawy to podstawa

    Na pewno wiele osób, które obecnie zajmują się gotowaniem na co dzień używają bardzo dużej ilości przypraw. Przyprawy używamy do zup, do sosów, oraz do mięs i innego rodzaju potraw, jest to niemalże postawa kulinarnych osiągnięć, które możemy uzyskać właśnie za pomocą odpowiednich ziół lub też przypraw naturalnych i tych suszonych, Do najczęściej używanych przypraw,…

  • Wrężel AIPA – degustacja

    Zacznę się chyba nazywać „ajpowcem”, bo chciałem przygotować dla Was kolejną recenzję i zaś kurde wpadła mi do koszyka AIPA. Tym razem jest to Wrężel AIPA. Już ją kiedyś piłem, ale teraz zmienili etykietę i się nabrałem. No cóż bywa, ale skoro już ją wybrałem do degustacji, to konsekwentnie poddam ocenie. Wrężel AIPA to piwo…