Jak zrobić własne piwo

Leczo na szybko

Off 1
Leczo na szybko
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Jak wiadomo leczo jest to danie, które wywodzi się z kuchni węgierskiej, która oczywiście charakteryzuje się przede wszystkim dodawaniem do wszystkich potraw bardzo dużej ilości papryki wszelkiego rodzaju. Papryka w naszym wydaniu w leczo na szybko może być zakupiona również z mrożonek, które także doskonale zastąpią nam tak klasyczną paprykę z naszych warzywniaków. Oczywiście do takiego leczo musimy dodać bardzo duże ilości przypraw takich jak: słodka papryka oraz ostra papryka, gdyż w ten sposób podkreślimy nie tylko smak potrawy, ale również dodajemy niej w ten sposób pikanterii, która oczywiście musi być obecna w tym właśnie daniu. Do naszego leczo, które możemy przygotować domowym sposobem dodajemy również przysmażoną cebulkę, ziemniaczki pokrojone w kostkę oraz wcześniej wysmażoną i pokrojoną w kostkę wołowinę, która rzecz jasna musi się dobrze ugotować, aby po prostu rozpływała się w naszych ustach podczas jedzenia tego pysznego dania. Leczo możemy podawać jako główne danie na obiad lub też jako drugie danie, lub też jak kolację, na którą możemy zaprosić naszych znajomych, aby pochwalić się swoim pomysłem na to jakże smaczne i bardzo sycące danie na każdy dzień w tygodniu. Dobre leczo to również niezły wabik, jeśli chodzi o kobiety, gdyż z pewnością każdemu mężczyźnie przypadnie do gustu ten węgierski specjał, który jest prosty i smaczny.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Żytnie (Browar Konstancin)

    Dawno nie pisałem nic o jednym z moich ulubionych browarów 2010 roku. Po tym, jak z ogólnopolskiej sprzedaży zniknęło Mazowieckie, nie miałem specjalnej ochoty na inne piwa z Konstancina. Ale ileż można się gniewać, zwłaszcza, gdy w ofercie pojawiają się takie perełki jak Żytnie? Piwo robione jest na słodzie żytnim, który ma podobne cechy co…

  • Krušovice Černe (Browar Krušovice/ Heineken, Czechy)

    Czy wiecie, że Czesi lubują się nie tylko w jasnych pilsach? Jasne, że wiecie, to była podpucha. Dziś wracamy do Kruszowic, gdzie niewielki, choć należący do giganta, browar warzy między innymi piwo ciemne o niewielkiej zawartości alkoholu. Można je bez problemu kupić w naszych hipermarketach – pytanie czy warto, skoro mamy do czynienia z „chamskim…