Jak zrobić własne piwo

Leczo na szybko

Off 4
Leczo na szybko
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Jak wiadomo leczo jest to danie, które wywodzi się z kuchni węgierskiej, która oczywiście charakteryzuje się przede wszystkim dodawaniem do wszystkich potraw bardzo dużej ilości papryki wszelkiego rodzaju. Papryka w naszym wydaniu w leczo na szybko może być zakupiona również z mrożonek, które także doskonale zastąpią nam tak klasyczną paprykę z naszych warzywniaków. Oczywiście do takiego leczo musimy dodać bardzo duże ilości przypraw takich jak: słodka papryka oraz ostra papryka, gdyż w ten sposób podkreślimy nie tylko smak potrawy, ale również dodajemy niej w ten sposób pikanterii, która oczywiście musi być obecna w tym właśnie daniu. Do naszego leczo, które możemy przygotować domowym sposobem dodajemy również przysmażoną cebulkę, ziemniaczki pokrojone w kostkę oraz wcześniej wysmażoną i pokrojoną w kostkę wołowinę, która rzecz jasna musi się dobrze ugotować, aby po prostu rozpływała się w naszych ustach podczas jedzenia tego pysznego dania. Leczo możemy podawać jako główne danie na obiad lub też jako drugie danie, lub też jak kolację, na którą możemy zaprosić naszych znajomych, aby pochwalić się swoim pomysłem na to jakże smaczne i bardzo sycące danie na każdy dzień w tygodniu. Dobre leczo to również niezły wabik, jeśli chodzi o kobiety, gdyż z pewnością każdemu mężczyźnie przypadnie do gustu ten węgierski specjał, który jest prosty i smaczny.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Cornelius Ciemny Pszeniczny (Sulimar)

    Niedawno opisywałem ciemną pszenicę z Zawiercia. Czas na kontrę z Piotrkowa Trybunalskiego. Myśleliście pewnie, że czeka nas pełen emocji wyrównany pojedynek, ale nie, ach nie. Cornelius poddaje walkę już na rozgrzewce. On w ogóle nie chce wyjść na ring, bo wie, że padnie pod pierwszym ciosem. Choć w szklance wygląda dobrze – może z pianą…

  • Lagerowe (Browar Ciechan)

    Dawno nie było niczego nowego od Ciechana. Na szczęście browar zreflektował się, że odstaje nieco od konkurencji i wypuścił nową markę. Lagerowe ponoć odtwarza smak pierwszego polskiego pilznera – warzonego właśnie (jak twierdzi producent) w Ciechanowie. Na dzień dobry dość trwała piana, początkowo na dwa palce, wkrótce potem opadająca do pół centymetra. Żółtopomarańczowa barwa, spora…