

Jak wiadomo leczo jest to danie, które wywodzi się z kuchni węgierskiej, która oczywiście charakteryzuje się przede wszystkim dodawaniem do wszystkich potraw bardzo dużej ilości papryki wszelkiego rodzaju. Papryka w naszym wydaniu w leczo na szybko może być zakupiona również z mrożonek, które także doskonale zastąpią nam tak klasyczną paprykę z naszych warzywniaków. Oczywiście do takiego leczo musimy dodać bardzo duże ilości przypraw takich jak: słodka papryka oraz ostra papryka, gdyż w ten sposób podkreślimy nie tylko smak potrawy, ale również dodajemy niej w ten sposób pikanterii, która oczywiście musi być obecna w tym właśnie daniu. Do naszego leczo, które możemy przygotować domowym sposobem dodajemy również przysmażoną cebulkę, ziemniaczki pokrojone w kostkę oraz wcześniej wysmażoną i pokrojoną w kostkę wołowinę, która rzecz jasna musi się dobrze ugotować, aby po prostu rozpływała się w naszych ustach podczas jedzenia tego pysznego dania. Leczo możemy podawać jako główne danie na obiad lub też jako drugie danie, lub też jak kolację, na którą możemy zaprosić naszych znajomych, aby pochwalić się swoim pomysłem na to jakże smaczne i bardzo sycące danie na każdy dzień w tygodniu. Dobre leczo to również niezły wabik, jeśli chodzi o kobiety, gdyż z pewnością każdemu mężczyźnie przypadnie do gustu ten węgierski specjał, który jest prosty i smaczny.
Pozostałe nasze teksty:
Zdrowe dania obiadowe
Piwo Tradycyjne (Browar Jabłonowo)
Lwówek Książęcy po raz drugi (Browar Lwówek)
Piwo Trzy Zboża (Browar Jabłonowo)
Zawiercie Czekoladowe (Browar na Jurze)
Kult Pszenicznoje (Browar Krynica, Białoruś)
Piwo na miodzie gryczanym (Browar Jabłonowo)
Johannes (Browar Amber)
Pyszna sałatka owocowa
Fortuna Wiśniowa (Browar Fortuna)
Magnus Żurawinowy (Browar Jagiełło)
Zawiercie Jasne Pełne (Browar na Jurze)
Krzepkie (Browar Kormoran)
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
Ważna rola jedzenia
Menu:
-
-
Kultowa sałatka jarzynowa
8 lutego 2020 By admin -
Różne potrawy z mięsem w roli głównej
8 lutego 2020 By admin -
Grzybowa w najlepszym wydaniu
8 lutego 2020 By admin -
Pyszna sałatka owocowa
8 lutego 2020 By admin
-
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Karlsquell Słodowe (Frankfurter Brauhaus, Niemcy)
24 maja 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Wąż z oplotu do filtracji
24 lutego 2019 By admin -
Kapslownica Greta – pożegnanie po latach
24 maja 2018 By admin
-
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Kulinarne szaleństwo
30 sierpnia 2016 By admin -
Przyjemność jedzenia
30 sierpnia 2016 By admin -
Naukowcy zawstydzili Intel
12 grudnia 2015 By admin -
Rozkładana kanapa w pokoju dziennym
5 sierpnia 2020 By admin
Losowe artykuły:
-
24 grudnia 2018 Master Pils (Browar Głubczyce)
Co począć w taki dzień? Wszystkie normalne sklepy zamknięte. Wylądowałem w Żabce i w akcie desperacji chwyciłem puchę piwa z Głubczyc. Szkoda, że nie przemyślałem tej decyzji… Master (cóż za skromna nazwa) w szklance prezentuje się całkiem ładnie. Piana na dwa palce, podczas opadania pozostawia na szkle szczodre firanki. Zapach smrodliwy, jakby kałużę po słodzie…
-
24 listopada 2018 Piwo Marcowe (Browar Kormoran)
Kormoran pokusił się o stworzenie własnego piwa marcowego (Märzenbier) z prawdziwego zdarzenia. Czy wszystko wyszło zgodnie z planem? Marcowe z Olsztyna nalewa się z solidną pianą, która pozostawia na powierzchni obfity kożuch. Kolor herbaciany. Zapach – delikatnie owocowy. W smaku na początku dominuje lekka owocowa kwaskowatość, pojawia się też posmak miedzi i delikatna goryczka pospołu…
Kategorie
- Etykiety na piwo domowe (25)
- Festiwal dobrego piwa (25)
- Jak zrobić piwo (38)
- Jak zrobić własne piwo (24)
- Piwo tesco (25)
- Piwowar domowy (24)
- Skrzynka na piwo (24)
- Słodownia Strzegom (23)
- Tesco piwa (23)
- Transporter do piwa (24)
- Zdrowa kuchnia (152)