Etykiety na piwo domowe

Kultowa sałatka jarzynowa

Off 7
Kultowa sałatka jarzynowa
1 vote, 3.00 avg. rating (72% score)

Sałatki jarzynowe w naszym kraju należą chyba do tych najbardziej klasycznych i najbardziej znanych sałatek,jakie obecnie robimy na święta lub też na inne ważne okazje. Do głównych składników sałatki warzywnej z pewnością należy: pietruszka, seler, marchew, groszek, kukurydza, majonez, musztarda, sól, pieprz, oraz niektórzy dodają również fasolę czerwoną lub też białą, oraz kroją oliwki i czerwoną paprykę. Jenak większość z nas lubuje się najbardziej w tej klasycznej, której składniki podano w pierwszej kolejności. Sałatki warzywne doskonale sprawdzają się na przyjęciach domowych oraz wszędzie tam gdzie liczy się pomysł na dobre jedzenie, oraz bardzo wyrazisty smak. Na pewno sałatka jarzynowa to nasza sztandarowa potrawa na różnego rodzaju imieninach czy też urodzinach, które przecież obchodzimy co roku. Z pewnością wszelkie sałatki jarzynowe możemy kupić w sklepach jednak, te kupne nie są zbytnio dobre, bo gdy je kosztujemy to mamy warzenie, że leżą już w danym opakowaniu jakiś czas lub też po prostu są nieświeże i niezbyt smaczne. Te nasze sałatki, które robimy w domu na pewno będą nam smakować tym bardziej, że teraz zbliża się sezon na świeżych warzyw, które możemy również zrywać wprost z naszego ogródka przy naszym domu. Wiec, jeśli tylko mamy czas i chęć i zawsze możemy sprawić radość naszym najbliższym robiąc taką właśnie sałatkę na podwieczorek lub kolację.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Beer Geek Madness 2016

    Ale, że co ja nie pójdę na Beer Geek Madness? No właśnie i dlatego się wybrałem. W ubiegłym roku wolałem zakupić więcej surowców i zrobić w tym czasie piwo domowe, ale teraz się wybrałem. W końcu jako szanujący się piwny freek musiałem zobaczyć, co tam się dzieje.I przyznaję, że działo się wiele. Ominąć kolejki, nie…

  • Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel (Paulaner Brauerei, Niemcy)

    Kolorowy kolega klasycznego pszeniczniaka z Monachium. „Dunkel” znaczy ciemny i rzeczywiście ta pszenica ma ciemniejszy kolor – ale też nie tak mocny jak typowe ciemne piwo, to raczej odcień herbaciany. Kolor bierze się z palenia słodu pszenicznego. Nie ma to radykalnego wpływu na smak piwa – jest dość podobny do wzorcowej niemieckiej pszenicy, z delikatnym…