Etykiety na piwo domowe

Kultowa sałatka jarzynowa

Off 3
Kultowa sałatka jarzynowa
1 vote, 3.00 avg. rating (71% score)

Sałatki jarzynowe w naszym kraju należą chyba do tych najbardziej klasycznych i najbardziej znanych sałatek,jakie obecnie robimy na święta lub też na inne ważne okazje. Do głównych składników sałatki warzywnej z pewnością należy: pietruszka, seler, marchew, groszek, kukurydza, majonez, musztarda, sól, pieprz, oraz niektórzy dodają również fasolę czerwoną lub też białą, oraz kroją oliwki i czerwoną paprykę. Jenak większość z nas lubuje się najbardziej w tej klasycznej, której składniki podano w pierwszej kolejności. Sałatki warzywne doskonale sprawdzają się na przyjęciach domowych oraz wszędzie tam gdzie liczy się pomysł na dobre jedzenie, oraz bardzo wyrazisty smak. Na pewno sałatka jarzynowa to nasza sztandarowa potrawa na różnego rodzaju imieninach czy też urodzinach, które przecież obchodzimy co roku. Z pewnością wszelkie sałatki jarzynowe możemy kupić w sklepach jednak, te kupne nie są zbytnio dobre, bo gdy je kosztujemy to mamy warzenie, że leżą już w danym opakowaniu jakiś czas lub też po prostu są nieświeże i niezbyt smaczne. Te nasze sałatki, które robimy w domu na pewno będą nam smakować tym bardziej, że teraz zbliża się sezon na świeżych warzyw, które możemy również zrywać wprost z naszego ogródka przy naszym domu. Wiec, jeśli tylko mamy czas i chęć i zawsze możemy sprawić radość naszym najbliższym robiąc taką właśnie sałatkę na podwieczorek lub kolację.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • ŁDZ IPA na rozgrzewkę

    Pierwsza recenzja na blogu, choć kimże ja jestem, aby recenzować? Ano jestem przede wszystkim konsumentem piw kraftowych i mogę mieć swoje zdanie na temat tego, na co wydaję kasę. Na start wybrałem ŁDZ IPA. Dlaczego? Bo jakoś jestem po prostu smakoszem tego stylu oraz chciałem opisać coś, czego jeszcze nie próbowałem. Dużo różnych recenzji w…

  • Trybunał Trójsłodowe (Sulimar)

    Kolejne piwo z nowej linii Sulimaru – tym razem browar zachęca do degustacji użyciem trzech rodzajów słodów. Te słody to: jęczmienny, pszeniczny i karmelowy. Od pierwszego Trybunał otrzymał w darze wyrazisty, pełny, słodowy smak, od drugiego nie najgorszą (początkowo) pianę, zaś od trzeciego – ciemniejszą barwę. Trójsłodowe nalewa się z przyjemną dla oka, gęstą pianą,…