Zdrowa kuchnia

Temat na topie

Off 16

W ciągu ostatnich miesięcy wyjątkowo popularnym tematem w Polsce stały się kulinaria. Rekordy oglądalności biją wszelkie programy dotyczące gotowania, zarówno te przedstawiające prawdziwych i znanych kucharzy, jak i dopiero rozpoczynających swoją ścieżkę kariery amatorów.

Co więcej, kucharze zawodowo zajmujący się gotowaniem stają się równie popularni, jak celebryci grający w serial czy występujący w popularnych reality shows. To ciekawe zjawisko związane jest według socjologów z faktem, że społeczeństwo staje się coraz bogatsze i może pozwalać sobie na wydawanie pieniędzy na najbardziej wysublimowane przyprawy i specjały kuchenne. Słowem – kulinaria rządzą obecnie w Polsce!

Jak grzyby po deszczu wyrastają markety specjalizujące się w regionalnych kuchniach świata, sprowadzające różnorodne produkty takie jak seitan, miso czy wodorosty nori. Próbujemy coraz więcej, coraz chętniej gotujemy w domu coś więcej, niż klasyczny rosół i schabowy z mizerią. To dobrze, ponieważ poszerzając granice naszego smaku, zwiększamy także granice swojego umysłu.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Beer Geek Madness 2016

    Ale, że co ja nie pójdę na Beer Geek Madness? No właśnie i dlatego się wybrałem. W ubiegłym roku wolałem zakupić więcej surowców i zrobić w tym czasie piwo domowe, ale teraz się wybrałem. W końcu jako szanujący się piwny freek musiałem zobaczyć, co tam się dzieje.I przyznaję, że działo się wiele. Ominąć kolejki, nie…

  • Cornelius Weizen Bier (Sulimar)

    Dwa lata temu po raz pierwszy próbowałem Weizena z Piotrkowa i wtedy też, jak przystało na neofitę w dziedzinie „piw lepszych”, oceniłem go na 8,5. To było dwa lata temu, dziś czas zweryfikować tę wysoką notę. Jeśli macie ochotę przeczytać tamtą recenzję, odsyłam na FFE. Dziś podchodzę do Corneliusa pszenicznego z bagażem doświadczeń, za którym…