

W ciągu ostatnich miesięcy wyjątkowo popularnym tematem w Polsce stały się kulinaria. Rekordy oglądalności biją wszelkie programy dotyczące gotowania, zarówno te przedstawiające prawdziwych i znanych kucharzy, jak i dopiero rozpoczynających swoją ścieżkę kariery amatorów.
Co więcej, kucharze zawodowo zajmujący się gotowaniem stają się równie popularni, jak celebryci grający w serial czy występujący w popularnych reality shows. To ciekawe zjawisko związane jest według socjologów z faktem, że społeczeństwo staje się coraz bogatsze i może pozwalać sobie na wydawanie pieniędzy na najbardziej wysublimowane przyprawy i specjały kuchenne. Słowem – kulinaria rządzą obecnie w Polsce!
Jak grzyby po deszczu wyrastają markety specjalizujące się w regionalnych kuchniach świata, sprowadzające różnorodne produkty takie jak seitan, miso czy wodorosty nori. Próbujemy coraz więcej, coraz chętniej gotujemy w domu coś więcej, niż klasyczny rosół i schabowy z mizerią. To dobrze, ponieważ poszerzając granice naszego smaku, zwiększamy także granice swojego umysłu.
Pozostałe nasze teksty:
Kulinarne szaleństwo
Opakowania na alkohol i pudełko do alkoholu
Diavola Grójec
Catering Rzeszów
Tanie jedzenie Gdańsk i Jedzenie w puszkach
Wyposażenie gastronomii Busko-Zdrój
Łopatka wieprzowa z młodymi warzywami
Dania z piekła rodem
Niezwykła sztuka
Wybór zdrowszego mięsa
Catering Kraków Ruczaj
KOCIOŁEK PO MEKSYKAŃSKU
Dobry klasyczny schabowy
Kuchnia czeska
Szkło w kuchni Warszawa
Menu:
-
-
Kultowa sałatka jarzynowa
8 lutego 2020 By admin -
Różne potrawy z mięsem w roli głównej
8 lutego 2020 By admin -
Grzybowa w najlepszym wydaniu
8 lutego 2020 By admin -
Pyszna sałatka owocowa
8 lutego 2020 By admin
-
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Karlsquell Słodowe (Frankfurter Brauhaus, Niemcy)
24 maja 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Wąż z oplotu do filtracji
24 lutego 2019 By admin -
Kapslownica Greta – pożegnanie po latach
24 maja 2018 By admin
-
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Kulinarne szaleństwo
30 sierpnia 2016 By admin -
Przyjemność jedzenia
30 sierpnia 2016 By admin -
Naukowcy zawstydzili Intel
12 grudnia 2015 By admin -
Rozkładana kanapa w pokoju dziennym
5 sierpnia 2020 By admin
Losowe artykuły:
-
24 lutego 2019 Zapiski: Saison
Zbliżało się lato, więc pomyślałem, że może uda mi się zrobić coś rześkiego, mocno nagazowanego, niezbyt alkoholowego. Przeszukałem zasoby internetów i trafiłem na opis belgijskiego piwa w stylu Saison. Pasowało idealnie. Zrobiłem je, więc w domowym zaciszu. Aromat kolendry skutecznie odstraszył mnie od tego stylu, ale rodzince smakowało bardzo. Chciałem zatem je lekko zmodyfikować i…
-
24 czerwca 2018 Lubuskie Zielone (Browar Witnica)
To nie żart, to piwo jest naprawdę zielone. I to łącznie z pianą! Niestety, browar nie zdradza, co odpowiada za ten śliczny kolorek. Jakiś bliżej nieokreślony „barwnik naturalny”. Martwi mnie też, że na etykiecie nie umieszczono pełnego składu, tylko wzorem koncerniaków informację, że piwo zawiera słód jęczmienny. Znaczy to, że zawiera też coś, czym browarnicy…
Kategorie
- Etykiety na piwo domowe (25)
- Festiwal dobrego piwa (25)
- Jak zrobić piwo (38)
- Jak zrobić własne piwo (24)
- Piwo tesco (25)
- Piwowar domowy (24)
- Skrzynka na piwo (24)
- Słodownia Strzegom (23)
- Tesco piwa (23)
- Transporter do piwa (24)
- Zdrowa kuchnia (152)