Festiwal dobrego piwa

Różne potrawy z mięsem w roli głównej

Off 2
Różne potrawy z mięsem w roli głównej
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Na pewno mięso stanowi główny składnik wielu potraw, jakie możemy przyrządzać w naszej kuchni. Z mięsa możemy zrobić bardzo fajne bitki mięsne, które polecane są szczególnie dzieciom, z mięsa możemy zrobić różnego rodzaju kotlety, pulpety, wszelkie gulasze oraz upiec je na patelni w postaci słynnych szaszłyków, mięso oczywiście może stać się również głównym składnikiem drugiego dania, gdy udusimy je z kminkiem lub tez udeptujemy go na wolnym ogniu, do takich właśnie potraw najlepiej nadaje się karczek lub też szynka z mięsa wołowego. Oczywiście niektórzy wolą jeść mięso w zupełnie innym wydaniu, a przykładem tego może być kebab w bułce, mięso podane w chili con carne oraz w zupełnie innych potrawach, które nie są u nas zbytnio popularne. Na pewno wszelkie dania z mięsa wołowego są u nas najbardziej popularne i dlatego często pojawiają się one również w menu wielu restauracji. Również mięso drobiowe, czyli popularny kurczak stanowi także bardzo często najważniejszy punkt naszego obiadu, kurczak możemy również dodawać przy gotowaniu rosołu oraz wywarów na bazie tego właśnie mięsa. Oczywiście drób to także wątróbka, która świetnie smakuje z ziemniakiem i cebulką. Z pewnością, jeśli lubimy dania mięsne to powyższe propozycje z pewnością zasmakują nie jednemu amatorowi takiego właśnie składnika, jakim jest mięso wszelkiego rodzaju.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Trzy kolory: czarny. Stephans Bräu Schwarzbier (Eichbaum Brauerei, Niemcy)

    Przed wami piwa warzone dla sieci Kaufland: każde w innym stylu i… kolorze. Na początek schwarz. Efektowna czarna puszka skrywa piwo o podobnej barwie, pod światło rubinowej. Schwarz produkuje całkiem obfitą kremową pianę, która znika dość szybko, ale nie całkowicie. Zapach typowy dla lżejszych piw ciemnych, słód podbity karmelem. W smaku szału nie ma, ale…

  • Gorzowiak (Browar Witnica)

    Każdy browar chce mieć teraz w portfolio piwo o smaku miodowym. Witnica zrobiła więc swoje. Po nalaniu do kufla piana średnio obfita, szybko opadająca, grubopęcherzykowa. Piwo jasnozłote, klarowne (niestety). Duże bąbelki gazu bez pośpiechu unoszą się z dna szklanki. Zapach – delikatnie miodowy z tendencją do nasilania się w trakcie dalszej konsumpcji. Pierwszy łyk –…