Festiwal dobrego piwa

Różne potrawy z mięsem w roli głównej

Off 21
Różne potrawy z mięsem w roli głównej
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Na pewno mięso stanowi główny składnik wielu potraw, jakie możemy przyrządzać w naszej kuchni. Z mięsa możemy zrobić bardzo fajne bitki mięsne, które polecane są szczególnie dzieciom, z mięsa możemy zrobić różnego rodzaju kotlety, pulpety, wszelkie gulasze oraz upiec je na patelni w postaci słynnych szaszłyków, mięso oczywiście może stać się również głównym składnikiem drugiego dania, gdy udusimy je z kminkiem lub tez udeptujemy go na wolnym ogniu, do takich właśnie potraw najlepiej nadaje się karczek lub też szynka z mięsa wołowego. Oczywiście niektórzy wolą jeść mięso w zupełnie innym wydaniu, a przykładem tego może być kebab w bułce, mięso podane w chili con carne oraz w zupełnie innych potrawach, które nie są u nas zbytnio popularne. Na pewno wszelkie dania z mięsa wołowego są u nas najbardziej popularne i dlatego często pojawiają się one również w menu wielu restauracji. Również mięso drobiowe, czyli popularny kurczak stanowi także bardzo często najważniejszy punkt naszego obiadu, kurczak możemy również dodawać przy gotowaniu rosołu oraz wywarów na bazie tego właśnie mięsa. Oczywiście drób to także wątróbka, która świetnie smakuje z ziemniakiem i cebulką. Z pewnością, jeśli lubimy dania mięsne to powyższe propozycje z pewnością zasmakują nie jednemu amatorowi takiego właśnie składnika, jakim jest mięso wszelkiego rodzaju.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Gambrinus Dry (Plzeňský Prazdroj, Czechy)

    Gambrinus to obok Pilsnera Urquella najpopularniejsza marka na praskiej Starówce. Czy piwo to jest warte wołanych w knajpach 30 koron? Pierwsze wrażenie jest dość pozytywne: ładna piana (która dość szybko znika), jasnozłoty kolor typowy dla lekkich pilsów. W zapachu pojawia się nieznaczna zapowiedź skunksa, jednak szybko się utlenia i zostaje zastąpiona słodem. Smak niczym nie…

  • Mastne strikes again!

    Dobre wieści z Grupy Żywiec – po entuzjastycznym przyjęciu obu warek warzonego w cieszyńskim Browarze Zamkowym piwa Mastnego (sprzedało się wszystkie 250 tys. butelek), zapadła decyzja o dalszej produkcji tego znakomitego trunku. Oto co można przeczytać w komunikacie GŻ: „Mastne zostało już uwarzone i obecnie leżakuje w piwnicach Brackiego Browaru Zamkowego w temp. ok. 2-3…