Festiwal dobrego piwa

Różne potrawy z mięsem w roli głównej

Off 36
Różne potrawy z mięsem w roli głównej
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Na pewno mięso stanowi główny składnik wielu potraw, jakie możemy przyrządzać w naszej kuchni. Z mięsa możemy zrobić bardzo fajne bitki mięsne, które polecane są szczególnie dzieciom, z mięsa możemy zrobić różnego rodzaju kotlety, pulpety, wszelkie gulasze oraz upiec je na patelni w postaci słynnych szaszłyków, mięso oczywiście może stać się również głównym składnikiem drugiego dania, gdy udusimy je z kminkiem lub tez udeptujemy go na wolnym ogniu, do takich właśnie potraw najlepiej nadaje się karczek lub też szynka z mięsa wołowego. Oczywiście niektórzy wolą jeść mięso w zupełnie innym wydaniu, a przykładem tego może być kebab w bułce, mięso podane w chili con carne oraz w zupełnie innych potrawach, które nie są u nas zbytnio popularne. Na pewno wszelkie dania z mięsa wołowego są u nas najbardziej popularne i dlatego często pojawiają się one również w menu wielu restauracji. Również mięso drobiowe, czyli popularny kurczak stanowi także bardzo często najważniejszy punkt naszego obiadu, kurczak możemy również dodawać przy gotowaniu rosołu oraz wywarów na bazie tego właśnie mięsa. Oczywiście drób to także wątróbka, która świetnie smakuje z ziemniakiem i cebulką. Z pewnością, jeśli lubimy dania mięsne to powyższe propozycje z pewnością zasmakują nie jednemu amatorowi takiego właśnie składnika, jakim jest mięso wszelkiego rodzaju.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Książęce Ciemne Łagodne (Kompania Piwowarska)

    Jedna z trzech nowości KP wypuszczonych pod hasłem Kolekcja Specjalności. Ciekawe, czy koncern jest nas w stanie czymkolwiek zaskoczyć? Etykieta utrzymana w czekoladowej kolorystyce zdaje się nie tylko dawać do zrozumienia, że obcujemy z czymś ekskluzywnym, z górnej półki,ale też dyskretnie wskazuje potencjalnego odbiorcę – kobiety (podobieństwo do etykiet Karmi). Warto zauważyć także mniej nachalny…

  • Łomża Miodowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)

    Moda na piwa z dodatkiem miodu nabiera już charakteru epidemii. Każdy mały i średni browar ma ambicję posiadania takiego piwa w swojej ofercie. Trend zauważają również koncerny i tak oto do Łomży „niepasteryzowanej” dołącza Łomża miodowa. W wersji limitowanej, a więc koncern Royal Unibrew zapuszcza kontrolnego żurawia, czy piwo się przyjmie na rynku. Myślę, że…