Zdrowa kuchnia

Kwasy Omega 3 właściwości

Off 18

W świecie suplementów diety każda firma walczy o jak najlepszą opinię suplementu ich produkcji. Gdy tematem są kwasy Omega 3 trzeba przedstawić ważne fakty na temat tego składnika.

Po pierwsze, kwasy Omega 3 są budulcem naszych komórek – co już świadczy o tym, że powinniśmy prowadzić ich suplementację.
Kwasy omega 3 obniżają poziom cholesterolu – tego złego, który w świecie chemii oznacza się LDL. Kwasy te mają także silne działania obniżające stany zapalne co jest oczywiście zdecydowanym pozytywem tego środka.

Kolejnymi zaletami kwasów Omega 3 jest przeciwdziałanie procesom, których efektem jest powstawanie zatorów i zakrzepów – czuli streszczając: kwasy omega 3 ograniczają szansę zachorowania na miażdżycę – a to już niebywały plus tych kwasów.

Kwasy Omega 3 to także sposób na poprawienie odporności organizmu – dlatego właśnie poleca się ich spożywanie w okresie zimy i początku wiosny kiedy to wszelkie bakterie rozpoczynają wzmożoną pracę, aby doprowadzić nas do chorób – jednakże w przypadku suplementacji kwasami omega 3 nie mamy się czego obawiać.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Domowa zupa cebulowa

    Obecnie na rynku posiadamy bardzo dużo gotowych zup, które możemy kupić w torebeczkach. Wiadomo, że jednak takie zupki nie dostarczają nam żadnych składników odżywczych i są do tego kaloryczne i niezbyt pożywne. Oczywiście bardzo popularna zupa wśród tych, które możemy zakupić w postaci instant, to zupy cebulowe, które oczywiście same w sobie raczej w ogóle…

  • Gniewosz Korzenne + Gniewosz na Miodzie Akacjowym (Browar Gontyniec)

    Ciemne piwo korzenne – brzmi trochę grudniowo? Może jednak nada się i na upały! Prosta, ale całkiem estetyczna i niestety uboga w informacje etykieta (brak pełnego składu) zawiera stempelek zapewniający konsumenta, że trunek fermentował w otwartej kadzi i długo leżakował. Ale jak długo, tego już się nie dowiemy. Czas na przelanie piwa do szklanki. Piana…