Zdrowa kuchnia

Kwasy Omega 3 właściwości

Off 18

W świecie suplementów diety każda firma walczy o jak najlepszą opinię suplementu ich produkcji. Gdy tematem są kwasy Omega 3 trzeba przedstawić ważne fakty na temat tego składnika.

Po pierwsze, kwasy Omega 3 są budulcem naszych komórek – co już świadczy o tym, że powinniśmy prowadzić ich suplementację.
Kwasy omega 3 obniżają poziom cholesterolu – tego złego, który w świecie chemii oznacza się LDL. Kwasy te mają także silne działania obniżające stany zapalne co jest oczywiście zdecydowanym pozytywem tego środka.

Kolejnymi zaletami kwasów Omega 3 jest przeciwdziałanie procesom, których efektem jest powstawanie zatorów i zakrzepów – czuli streszczając: kwasy omega 3 ograniczają szansę zachorowania na miażdżycę – a to już niebywały plus tych kwasów.

Kwasy Omega 3 to także sposób na poprawienie odporności organizmu – dlatego właśnie poleca się ich spożywanie w okresie zimy i początku wiosny kiedy to wszelkie bakterie rozpoczynają wzmożoną pracę, aby doprowadzić nas do chorób – jednakże w przypadku suplementacji kwasami omega 3 nie mamy się czego obawiać.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Dania z piekła rodem

    Bardzo ostre przyprawy, który w obecnym czasie są niezwykle popularne w naszych kuchniach od lat goszczą w wielu potrawach, które spożywamy, na co dzień. Wiadomo, że ostre musi być leczo, ostra musi być chilli con carne, ostre również powinny być wszelkie kotleciki na bazie papryki oraz wszelkie flaczki, itp. Wiadomo, że każdy z nas ma…

  • Trixx Malina (Browary Łódzkie)

    Piwo z sokiem proszę! Dawno nie słyszałem takiego zamówienia, ponieważ zrezygnowałem z chodzenia do knajp, w których leją piwo wymagające zaprawienia lepkim „sokiem”, by je jakoś przełknąć. Przyznaję się, że czasem sięgałem w sklepie po Gingersa, ale odkąd zakończono produkcję w Kielcach stał się on nie do zniesienia przez moje kubki smakowe. Biedronkowego Trixxa próbuje…