Składniki:
1. 60 dag mięsa mielonego ( mieszanego)
2. 6 cienkich parówek
3. 6 liści młodej kapusty
4. 1 szklanka mleka
5. 1 bułka kajzerka
6. 1 cebula
7. 1 jajko
8. 3 łyżki oleju
9. Świeża zielona pietruszka
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Liście młodej kapusty umyć i włożyć na 2 minuty do wrzątku i blanszować. Przelać zimną wodą i dokładnie osuszyć. Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku.
Parówki obrać z osłonek i zawinąć w liście z kapusty.
Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Połączyć z mięsem mielonym. Dodać odciśniętą namoczoną kajzerkę i jajko, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wyrobić na gładką masę. Wyrobioną masą oblepić parówki w kapuście i uformować podłużne klopsiki.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim klopsy. W trakcie smażenia często obracać, aby usmażyły się równomiernie. Podawać z młodymi ziemniakami i na przykład młodą marchewką. Przed podaniem udekorować gałązkami zielonej pietruszki.
Pozostałe nasze teksty:
- Wojcieszów Pieprzowe / Opat Pepper Kvasničák (Browar Wojcieszów / Broumov)
- Jurajskie Pszeniczne Ciemne (Browar na Jurze)
- Sarmackie Mocne (Browary Łódzkie)
- Jabłko w Piwie (Browar Kormoran)
- Poradnia psychologiczna Kielce
- Filety z kurczaka ze szpinakiem
- Marston’s Old Empire
- Pojecie tolerancji i zaleznosci fizycznej
- Różnorodne gry komputerowe
- Kolonoskopia w znieczuleniu ogólnym
- Klasztorne piwo (Browar Jabłonowo)
- Zlatopramen bursztynowy
- Raciborskie (Browar Zamkowy w Raciborzu)
- Małe browary w dobrej kondycji. Odradzają się wcześniej zamknięte zakłady
- Dieta paleo
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
8 lutego 2020 Różne potrawy z mięsem w roli głównej
Na pewno mięso stanowi główny składnik wielu potraw, jakie możemy przyrządzać w naszej kuchni. Z mięsa możemy zrobić bardzo fajne bitki mięsne, które polecane są szczególnie dzieciom, z mięsa możemy zrobić różnego rodzaju kotlety, pulpety, wszelkie gulasze oraz upiec je na patelni w postaci słynnych szaszłyków, mięso oczywiście może stać się również głównym składnikiem drugiego…
-
25 lutego 2019 Wojcieszów Pieprzowe / Opat Pepper Kvasničák (Browar Wojcieszów / Broumov)
Sięganie po cudze wyroby i naklejanie na nie etykiet wirtualnych browarów wykracza poza granice. Wyobraźni i państwowe. „Browar” w Wojcieszowie kupuje piwo w Czechach. Sprzedaje na przykład dość wyjątkowe piwo smakowe – z pieprzem. Gdyby takie produkowano u nas w kraju, byłoby to jakieś wydarzenie. Niestety, mamy do czynienia z przebrandowanym Opatem Pepper Kvasničák z…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)