Składniki:
1. 75 dag mięsa mielonego (mieszane wołowo-wieprzowe)
2. 3 strąki różnokolorowej papryki
3. 1 pęczek dymki
4. 4 łyżki tartej bułki
5. 2 jajka
6. 3 ząbki czosnku
7. 1 łyżka tartego żółtego sera
8. 2 łyżki oleju
9. 1 łyżka masła
10. Przyprawy: rozmaryn, tymianek, mielona słodka i ostra papryka, gałka muszkatołowa, sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Dymkę oczyścić i pokroić. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić na nim dymkę. Dodać do miski z mielonym mięsem. Wbić jajka, wsypać 3 łyżki tartej bułki i stary żółty ser. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do mięsa. Mięso doprawić do smaku przyprawami i dokładnie wymieszać.
Papryki przekroić, usunąć pestki i białe błonki, umyć i pokroić w paseczki. Przełożyć na sito i przelać wrzącą wodą a następnie zimną (będą jędrne i skórka nie będzie odchodzić).
Wysmarować olejem formę keksową i wysypać resztą tartej bułki.
Na dno formy wyłożyć część masy mięsnej, na niej ułożyć część papryki i przykryć następną warstwą mięsa (robić tak aż do wyczerpania składników- na wierzchu powinno być mięso).
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około jedną godzinę.
Pozostałe nasze teksty:
- Restauracja na wesele Poznań i restauracja Komorniki
- Problemy z przemianą materii, a herbatki odchudzające
- Robaki w przewodzie pokarmowym
- DAB
- Niewydolnosc immunologiczna
- Kirin Ichiban (v. brewed & bottled under license in UK)
- Warsteiner Premium (Warsteiner Brauerei, Niemcy)
- Frytkownica gastronomiczna gazowa
- Lubuskie Naturalne (Browar Witnica)
- Typowe, oryginalne paryskie przysmaki
- Szanujesz swoje zdrowie?
- Suszone śliwki jako dodatek do ciast
- Dobry klasyczny schabowy
- Nie przeszkadzaj dziecku dorosnąć
- Nadciśnienie tętnicze
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 listopada 2018 Pozdrav z Prahy. U Tří Růží na trzy hausty
To nie był wyjazd piwny, ale będąc w stolicy Czech nie sposób uniknąć tego tematu. Piwo samo pcha się do twarzy, więc nie warto się opierać pokusie. Zwłaszcza, gdy trafi się na tak urokliwy minibrowar jak U Tří Růží (Pod Trzema Różami), mieszczący się na Starym Mieście przy ulicy Husova 10. Piątek był tak upalny…
-
24 grudnia 2018 Obołoń Switłe (Browar Obołoń, Ukraina)
Kolejny przedstawiciel kolekcji ukraińskiego browaru. Switłe opisywane jest na etykiecie jako piwo o świeżym słodowo-chmielowym smaku, podkreślonym przyjemną goryczką. Brzmi obiecująco, zwłaszcza jeśli dodamy do tego informację o zawartości alkoholu na poziomie 4,5%. W związku z powyższym spodziewałem się lekkiego, chmielowego piwa. Po nalaniu do szklanki widać, że będzie problem z uzyskaniem dobrej piany. Pojawia…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)