Składniki:
1. 60 dag mięsa mielonego ( mieszanego)
2. 6 cienkich parówek
3. 6 liści młodej kapusty
4. 1 szklanka mleka
5. 1 bułka kajzerka
6. 1 cebula
7. 1 jajko
8. 3 łyżki oleju
9. Świeża zielona pietruszka
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Liście młodej kapusty umyć i włożyć na 2 minuty do wrzątku i blanszować. Przelać zimną wodą i dokładnie osuszyć. Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku.
Parówki obrać z osłonek i zawinąć w liście z kapusty.
Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Połączyć z mięsem mielonym. Dodać odciśniętą namoczoną kajzerkę i jajko, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wyrobić na gładką masę. Wyrobioną masą oblepić parówki w kapuście i uformować podłużne klopsiki.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim klopsy. W trakcie smażenia często obracać, aby usmażyły się równomiernie. Podawać z młodymi ziemniakami i na przykład młodą marchewką. Przed podaniem udekorować gałązkami zielonej pietruszki.
Pozostałe nasze teksty:
- Kołobrzeg
- Trixx Malina (Browary Łódzkie)
- Blog Ogólnotematyczny
- Faszerowana szynka
- Schulten Bräu – Feinherb Edelpils (Brewery Martens, Belgia)
- DROŻDŻOWE ROGALIKI Z KONFITURĄ
- Szoko (Browar Kormoran)
- Sposoby na kurki
- Diavola Mińsk Mazowiecki kontakt
- Budweiser Bier Premium (Budějovický Měšanský Pivovar, Czechy)
- Czerwony Smok (Browar Fortuna)
- Optymalizacja Internetu na Smartfonie: Przewodnik do Efektywnych Testów Prędkości i Poprawy Wydajności Sieci
- Leżajsk Pszeniczne (Grupa Żywiec)
- Fototapety do kuchni Barwice
- Meble kuchenne na wymiar Wrocław i meble kuchenne na wymiar Kraków
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 czerwca 2018 Łaskie Żywe (Browar Koreb)
Mój pierwszy raz z piwem z browaru w Łasku nastąpił za pośrednictwem stoiska z wyrobami regionalnymi w pasażu centrum handlowego. Na stoisku było 5 gatunków piwa w butelkach półlitrowych i oraz coś w wielgachnym gąsiorku. Do tego dwa kufle – mały i duży. Kupiłem dwa piwa na próbę (ceny jak w pubie) – dziś przedstawiam…
-
24 stycznia 2019 HEROLD PSZENICZNY
HEROLD PSZENICZNY Rodzaj piwa: jasne pszeniczne (svetly kvasnicowy lezak) Zawartość alkoholu: 5,0% Zawartość ekstraktu: ?% Skład: woda, słód pszeniczny,słód jęczmienny, drożdże , chmiel Cenna: 5,20 zł ( butelka ) temperatura spożycia: pokojowa Zachęcony pozytywnymi doznaniami z degustacji poprzedniego Herolda zakupiłem sobie dzisiaj kolejnego: pszenicznego. Tak jak wspominałem wcześniej wybór był duży więc martwiłem się,…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)