Okazuje się ze klasycznego schabowego również można zepsuć i nie każdy z nas robi go dobrze i smacznie. Wiadomo, że do schabowego należy zakupić mięso wołowe z kością lub też bez. Mięso pokroić na odpowiednie plastry w zależności od naszych upodobań, gdyż niektórzy wolą większe, a niektórzy mniejsze sztuki. Mięso należy obtłuc specjalnym tłuczkiem do mięsa, który powinien znajdować się w każdej dobrej kuchni. Mięso tłuczemy dotąd aż nie powstanie z niego piękny płaski placek, który oczywiście może mieć również prześwity, bo chyba nikt tak dobrze nie potrafi utłuc mięsa, aby było ono bez większej ilości dziurek w cieście. Oczywiście po tej operacji doprawiamy mięso i już możemy je obtaczać w mące, jajku, bułce tartej wrzucać na patelnię z gorącym tłuszczem. Wiadomo niektórzy mają zupełnie inne sposoby na schabowego jednak ten jest taki najbardziej klasyczny i najpopularniejszy w naszej polskiej kuchni. Oczywiście najczęstszym problemem ze schabowym jest źle rozbite mięso, gdyż po umoczeniu okazuje się, że powstały na nim bulwy i bardzo nieapetyczne grudki, które powinny być rozbite już wcześniej w pierwszej fazie przygotowań. Zatem sukces leży przede wszystkim w rozbiciu mięsa, aby było ono smaczne i apetyczne przyłóżmy się do jego przygotowania a na pewno nie pożałujemy i będziemy się rozkoszować smakiem.
Pozostałe nasze teksty:
- Łopatka wieprzowa z młodymi warzywami
- BRUKSELKA Z KIEŁBASĄ
- Bock (Grupa Żywiec)
- Lwówek Wiedeński (Browar Lwówek)
- Sobotnia randka z krafciarami
- Jurajskie Pszeniczne Ciemne (Browar na Jurze)
- Medycyna pracy Kraków i medycyna pracy Poznań
- Jak ubrać się na festiwal piwa?
- Termometr elektroniczny dla wygody
- Miłosław Pilzner (Browar Fortuna)
- Przeciwskazania do fenotiazyny
- Karmy dla zwierząt Bierutów
- Nie trudno uciec od Alcatraz
- Operacje plastyczne – Bytom
- Ja nie warzę, ale co uwarzył Andrzej?
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 czerwca 2018 Lwówek Książęcy (Browar Lwówek 1209)
Sztandarowa marka reanimowanego niedawno browaru w Lwówku Śląskim. Przez niektórych porównywana do Noteckiego. Czy zasługuje na taki komplement? Na pierwsze brawa zasługuje Książęce po nalaniu do kufla. Piękna, trwała piana jest prawdziwą ozdobą ciemnozłotego napoju, w którym żwawo buzują drobniuteńkie bąbelki gazu. Zapach słodowy z nieznaczną nutą chmielu i sugestią alkoholowej mocy. W rzeczy samej,…
-
24 grudnia 2018 Olsztyńskie (Browar Kormoran)
Coś mi się wydaje, że kolejną modą wśród naszych browarów będzie tworzenie marek odmiejscowych – Wrocławskie i Darłowiak z Lwówka to pierwsze z brzegu przykłady. Jaki styl wybrano? Oczywiście lager. Kormoran do tej pory nie pokusił się o eksperymenty z „egzotycznymi” stylami typu IPA czy dunkel weizen. Olsztyńskie wyróżnia zasadniczo tylko użycie dodatkowego ciemnego słodu,…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)