Festiwal dobrego piwa

Przyprawy to podstawa

Off 2
Przyprawy to podstawa
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Na pewno wiele osób, które obecnie zajmują się gotowaniem na co dzień używają bardzo dużej ilości przypraw. Przyprawy używamy do zup, do sosów, oraz do mięs i innego rodzaju potraw, jest to niemalże postawa kulinarnych osiągnięć, które możemy uzyskać właśnie za pomocą odpowiednich ziół lub też przypraw naturalnych i tych suszonych, Do najczęściej używanych przypraw, jakie posiadamy na rynku należą przede wszystkim: tymianek, kminek, gorczyca, ziele angielskie, liście laurowe, pietruszka, oregano, bazylia, oraz kurkuma lub też inne, które są bardziej lub też mnie znane w naszej kuchni. Oczywiście najczęściej przyprawiamy daną potrawę klasyczną solą oraz pieprzem, który jest wszechobecny w polskich klasycznych daniach. Przyprawy gotowe, które możemy zakupić już w każdym sklepie na pewno bardzo pomagają nam w doprawianiu różnego rodzaju potraw, jednak oczywiście nie mówimy tutaj o wszelkich mieszankach, które niezbyt dobrze działają na nasz organizm, gdyż ponoć zwierają rakotwórcze substancje, które niestety z roku na rok zatruwają nasz organizm. Przyprawy serwujemy również do wszelkich sałatek, które podajemy na święta jak również na co dzień. Przyprawy są postawą dobrej kuchni i każdy dobry kucharz z pewnością o tym wie, zatem jeśli mamy okazję doprawiać nasze potrawy przyprawami z naszych ogródków to z pewnością korzystajmy z tego szczególne w okresie wiosennym.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Lubuskie Czekoladowe (Browar Witnica)

    No to lecimy z kolejny „słodziakiem”. Tym razem „kakałko” na bazie niepasteryzowanego Lubuskiego. Pierwsze wrażenie po odkapslowaniu – zapach jak czekoladowe mleko Muellera. Oczyma wyobraźni widzę kakaowy proszek do zalania wodą, by uzyskać „pyszny” napój pełen witamin. Nalewam i – chwileczkę, a gdzie jest piana? Nie ma. Krótkie spienienie, 30 sekund dla fotoreporterów i po…

  • Nie trudno uciec od Alcatraz

    Beer Geek Madness sprawił, że spróbowałem takich piw jak Dr Octopus czy Double Bastard i zupełnie inaczej spoglądam na piwa w stylu Barley Wine oraz temu podobnych. Do tego stopnia, że postanowiłem trochę sprawdzić rynek, a że przypadkowo pierwszy pod rękę wpadł mi browar Faktoria i jego Alcatraz, to właśnie to piwo zdegustowałem. Dla formalności,…