Na pewno wiele osób, które obecnie zajmują się gotowaniem na co dzień używają bardzo dużej ilości przypraw. Przyprawy używamy do zup, do sosów, oraz do mięs i innego rodzaju potraw, jest to niemalże postawa kulinarnych osiągnięć, które możemy uzyskać właśnie za pomocą odpowiednich ziół lub też przypraw naturalnych i tych suszonych, Do najczęściej używanych przypraw, jakie posiadamy na rynku należą przede wszystkim: tymianek, kminek, gorczyca, ziele angielskie, liście laurowe, pietruszka, oregano, bazylia, oraz kurkuma lub też inne, które są bardziej lub też mnie znane w naszej kuchni. Oczywiście najczęściej przyprawiamy daną potrawę klasyczną solą oraz pieprzem, który jest wszechobecny w polskich klasycznych daniach. Przyprawy gotowe, które możemy zakupić już w każdym sklepie na pewno bardzo pomagają nam w doprawianiu różnego rodzaju potraw, jednak oczywiście nie mówimy tutaj o wszelkich mieszankach, które niezbyt dobrze działają na nasz organizm, gdyż ponoć zwierają rakotwórcze substancje, które niestety z roku na rok zatruwają nasz organizm. Przyprawy serwujemy również do wszelkich sałatek, które podajemy na święta jak również na co dzień. Przyprawy są postawą dobrej kuchni i każdy dobry kucharz z pewnością o tym wie, zatem jeśli mamy okazję doprawiać nasze potrawy przyprawami z naszych ogródków to z pewnością korzystajmy z tego szczególne w okresie wiosennym.
Pozostałe nasze teksty:
- Magnus Śliwkowy (Browar Jagiełło)
- Wybór zdrowszego mięsa
- SOCZEWICA Z PARÓWKAMI I BOCZKIEM
- Pomoc dla głodnych wiedzy
- Koźlak Bock Beer Classic (Herrnbräu, Niemcy)
- Gorzowiak (Browar Witnica)
- Prawdy i mity dotyczące zdrowia
- Pizza Poznań
- Barman na wesele Kraków i catering wesele Poznań
- Gdzie usunąć przebarwienia na twarzy w Warszawie?
- Sweet Cow (AleBrowar/ Gościszewo)
- Wiśnia w Piwie (Browar Kormoran)
- Ciasto piernikowe
- Frankfurter Grapefruit (Frankfurter Brauhaus, Niemcy)
- Regenerum do rzęs
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 października 2018 Śrutować w sklepie czy w domu?
Kiedy rozpoczynałem swoją przygodę z piwem domowym i kupowałem sprzęt, zastanawiałem się nad tym czy śrutować w sklepie czy w domu? Wówczas postanowiłem, że jakoś się obędę bez śrutownika, ale teraz znów myślę nad jego zakupem, ale czy to się opłaca? Na początku roku pożyczyłem od Darka (kolejny piwowar domowy w rodzinie) śrutownik i przygotowałem…
-
24 listopada 2018 Piast Wrocławski niepasteryzowane (Carlsberg)
Niedawno próbowałem zwykłego Piasta z puchy, tym razem trafił mi się niepasteryzowany. Czy będzie między nimi jakaś różnica? Pierwsze wrażenie – piana obfitsza, drobniejsza, bardziej zbita. Zapach chmielowy. Wysycenie średnie, z tendencją do malejącego. Kolor typowy dla lagerów, ciemne złoto. Czas na pierwszy łyk. Jest inaczej, jest też lepiej. Wyraźnie wyczuwalny słód, choć płytki, to…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)