SKŁADNIKI:
1. 50 dag brukselki (może być mrożona)
2. 20 dag kiełbasy toruńskiej (lub podobnej)
3. 2 łyżki oleju
4. 2 łyżki koncentratu pomidorowego
5. 1 łyżka mąki
6. 3 szklanki buliony (może być z kostki)
7. 3 ząbki czosnku
8. 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
9. Słodka mielona papryka
10. 5 ziemniaków
11. Cukier, sól, świeżo zmielony czarny pieprz
WYKONANIE:
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubą kostkę.
Czosnek i cebulę obrać. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić ziemniaki i rozgnieciony czosnek, przesmażyć. Po jakimś czasie dodać przecier pomidorowy, posypać mąką,zamieszać i zasmażyć; dodać bulion i zagotować, dodać brukselkę i gotować około 20 minut na małym ogniu.
Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w paseczki, dodać do brukselki, całość przyprawić słodką mieloną papryką, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz szczyptą cukru. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką. Podawać z bagietką.
Pozostałe nasze teksty:
- Badanie wątroby
- Pszeniczne (Browar Konstancin)
- Oryginałom zawsze pod górkę – o stylu piwnych etykiet słów kilka
- Balonik to już oni nadmuchali
- Wino różowe wytrawne
- Diabetolog Kraków
- Restauracja polska Warszawa
- Pożywne zupy
- Svyturys Baltas
- Przyjęcie rodzinne Wrocław
- Pizzeria Diavola menu
- Sweet Cow (AleBrowar/ Gościszewo)
- Kotlety mielone w panierce z płatków owsianych
- Tajemnica dobrych naleśników
- Olsztyńskie (Browar Kormoran)
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
25 czerwca 2018 Lubuskie Celtyckie (Browar Witnica)
Kobieta też człowiek. Wybaczcie ten suchar na początku, to staje się już naprawdę nudne – biję się w piersi. Niemniej wciąż sprawdza się stereotyp mówiący, że dosładzane piwa ciemne są produkowane specjalnie z myślą o płci pięknej, nieprzepadającą za „piwnym” smakiem piwa. I właśnie takie jest Celtyckie. „Ciemniak” z Witnicy jest chętnie zamawiany przez bardziej…
-
24 czerwca 2018 Łomża Export Pszeniczne (Browar Łomża)
Witamy na pustkowiu. Spośród koncerniaków Łomża do tej pory dawała radę jakoś bardziej, mając na swoim koncie kilka nie najgorszych lagerów. Zgodnie z aktualnie obowiązującą modą browar z hipkami w łowickich ludowych strojach zapragnął dołączyć do gromadki swoich marek weizena. Po przelaniu do szklanki Łomża Export Pszeniczne prezentuje się iście imponująco. Wysoka, gęsta piana, żółta…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)