SKŁADNIKI:
1. 1 szklanka ryżu
2. Pół główki białej kapusty
3. 25 dag kiełbasy
4. 1 łyżka koncentratu pomidorowego
5. 1 cebula
6. 2 ząbki czosnku
7. 2 łyżki oliwy
8. 15 dag żółtego sera
9. 3 szklanki bulionu (może być z kostki)
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
WYKONANIE:
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liśćmi, opłukać, osuszyć i poszatkować.
Cebulę i czosnek obrać; cebulę posiekać, czosnek rozetrzeć z solą.
W rondlu o grubym dnie rozgrzać oliwę, zrumienić cebulę. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę, dodać do rondla i podsmażyć. Dodać kapustę i bulion; dusić pod przykryciem.
Ryż opłukać, osączyć i dodać do rondla wraz z przecierem pomidorowym. Całość doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i roztartym czosnkiem. Przykryty bulionem ryż z warzywami i przyprawami dusić na małym ogniu pod przykrywką aż do miękkości.
Danie podawać posypane startym żółtym serem.
Pozostałe nasze teksty:
- Bezdechy nocne leczenie
- Złoty Smok (Browar Fortuna)
- Junak Premium (Browary Łódzkie)
- Coberg (Browar Fuhrmann)
- Psycholog – Bytom
- Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa [relacja]
- Raciborskie Mocne (Browar Zamkowy w Raciborzu)
- Leczenie chrapania Warszawa
- Lubuskie Celtyckie (Browar Witnica)
- Dobre wieści z dwóch małych browarów
- Malinowe (Browar Lwówek)
- Opowieść o małżeństwie spełnionym
- Produkty wegańskie sklep internetowy Dobrzyń nad Wisłą
- Zadbaj o siebie i swój organizm
- Endermologia
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 lutego 2019 Zapiski: Saison
Zbliżało się lato, więc pomyślałem, że może uda mi się zrobić coś rześkiego, mocno nagazowanego, niezbyt alkoholowego. Przeszukałem zasoby internetów i trafiłem na opis belgijskiego piwa w stylu Saison. Pasowało idealnie. Zrobiłem je, więc w domowym zaciszu. Aromat kolendry skutecznie odstraszył mnie od tego stylu, ale rodzince smakowało bardzo. Chciałem zatem je lekko zmodyfikować i…
-
27 lutego 2022 Francuskie czerwone wino wytrawne
Dlaczego warto pić czerwone wino? Coraz więcej osób całkowicie rezygnuje z picia jakiegokolwiek alkoholu i wchodzi w ten sposób na drogę totalnej abstynencji. Podejmowanie tak drastycznych kroków nie jest jednak wcale konieczne dla zachowania właściwego zdrowia. Wiele przeprowadzonych badań naukowych przemawia zresztą za regularnym spożywaniem wina. Zwłaszcza tego czerwonego. Francuskie czerwone wino wytrawne ma swoje…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)