Dlaczego warto pić czerwone wino?
Coraz więcej osób całkowicie rezygnuje z picia jakiegokolwiek alkoholu i wchodzi w ten sposób na drogę totalnej abstynencji. Podejmowanie tak drastycznych kroków nie jest jednak wcale konieczne dla zachowania właściwego zdrowia. Wiele przeprowadzonych badań naukowych przemawia zresztą za regularnym spożywaniem wina. Zwłaszcza tego czerwonego. Francuskie czerwone wino wytrawne ma swoje zdrowotne właściwości, z których każdy może skorzystać, o ile tylko będzie je pić systematycznie, ale za to w małych ilościach, decydując się np. na spożycie niewielkiej lampki do obiadu raz na dwa lub trzy dni.
Nie bez powodu takie wino spożywa się głównie do obiadu lub innych większych posiłków. Ma ono za zadanie wspomagać układ pokarmowy i zapewniać lepsze, czyli efektywniejsze trawienie. Pod wpływem substancji zawartych w czerwonym winie dochodzi do zwiększonej produkcji różnych soków trawiennych. Posiłki szybciej przechodzą wtedy przez układ pokarmowy, a występujące w nich szkodliwe substancje są szybciej wydalane i usuwane z organizmu.
Pozostałe nasze teksty:
- Beer Geek Madness 5 – warto było
- Nadciśnienie tętnicze
- Belfast (Browar Jabłonowo)
- Cytrynówka Bodzia
- Jak oni nas kantują. Studium przypadku (Tabakiera)
- Niewydolnosc immunologiczna
- Trizer – opinie i cena
- Góralskie (Browar Pilsweiser)
- Łomża Export Pszeniczne (Browar Łomża)
- Urządzenia gastronomiczne Brześć Kujawski
- Bez jedzenia organizm traci swoją jakość
- Przyszłość Technologiczna Przybywa: Internet Światłowodowy w Brzegu
- Korekcja wzroku
- Olsztyńskie (Browar Kormoran)
- Bezpłatne badanie wzroku Kraków
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 listopada 2018 Piast Wrocławski niepasteryzowane (Carlsberg)
Niedawno próbowałem zwykłego Piasta z puchy, tym razem trafił mi się niepasteryzowany. Czy będzie między nimi jakaś różnica? Pierwsze wrażenie – piana obfitsza, drobniejsza, bardziej zbita. Zapach chmielowy. Wysycenie średnie, z tendencją do malejącego. Kolor typowy dla lagerów, ciemne złoto. Czas na pierwszy łyk. Jest inaczej, jest też lepiej. Wyraźnie wyczuwalny słód, choć płytki, to…
-
24 lutego 2019 Wrężel AIPA – degustacja
Zacznę się chyba nazywać „ajpowcem”, bo chciałem przygotować dla Was kolejną recenzję i zaś kurde wpadła mi do koszyka AIPA. Tym razem jest to Wrężel AIPA. Już ją kiedyś piłem, ale teraz zmienili etykietę i się nabrałem. No cóż bywa, ale skoro już ją wybrałem do degustacji, to konsekwentnie poddam ocenie. Wrężel AIPA to piwo…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)