SKŁADNIKI:
1. 35 dag soczewicy
2. 5 dag przerośniętego boczku
3. 6 parówek
4. Porcja włoszczyzny
5. 1 cebula
6. 2 ziemniaki
7. 2 ząbki czosnku
8. Liść laurowy
9. Sok wyciśnięty z jednej cytryny
10. Majeranek
11. Sól, świeżo zmielony pieprz
WYKONANIE:
Dzień wcześniej soczewicę opłukać i namoczyć. Następnego dnia odcedzić, zalać litrem wody, dodać liść laurowy i obrane 2 ząbki czosnku i gotować na małym ogniu przez pół godziny.
Świeży boczek pokroić w kostkę i zesmażyć na patelni; warzywa oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, dodać do boczku i przyrumienić. Dodać do soczewicy. Ziemniaki obrać, opłukać pokroić i dodać do reszty produktów. Gotować pod przykryciem następne pół godziny. Po tym czasie doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, majerankiem i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
Parówki obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
( Jeśli soczewica jest z puszki, wystarczy zalać ją wodą i zagotować i dalej postępować według podanego przepisu).
Pozostałe nasze teksty:
- Podróże Kormorana: American IPA (Browar Kormoran)
- Fortuna Wiśniowa (Browar Fortuna)
- Kamera Ukraina Kijów: Technologiczny Boom w Stolicy Ukrainy
- Niewydolnosc immunologiczna
- Meble kuchenne na wymiar Wrocław i meble kuchenne na wymiar Kraków
- Kult Pszenicznoje (Browar Krynica, Białoruś)
- GULASZ Z KURCZAKA NA OSTRO
- Kultowa sałatka jarzynowa
- Gardło
- Dialog czy negocjacje?
- Pierogi z mielonym mięsem
- Dwa mikrusy: Gniewosz Limonka + Czarnkowskie (Browar Gontyniec)
- Zapiski: Saison
- Książęce Ciemne Łagodne (Kompania Piwowarska)
- Odżywka do Rzęs
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 października 2018 Śliwka w Piwie (Browar Kormoran)
Trzecie, najnowsze, owocowe piwo z browaru w Olsztynie. Producent chwali się na etykiecie, że w każdej butelce Śliwki w Piwie znajduje się sok z dziewięciu śliwek. A sok ten pochodzi od trzech odmian śliwki: węgierki, węgierki łowickiej i mirabelki. Jak to smakuje? Zacznijmy tradycyjnie od wyglądu. A ten, podobnie jak w przypadku Wiśni, przedstawia się…
-
24 października 2018 Termometr elektroniczny dla wygody
Mierzenie temperatury w piwowarstwie domowym to jeden z kluczowych elementów całego procesu produkcji. Dlatego tak istotne jest, aby mieć odpowiedni termometr. No właśnie, a co to właściwie oznacza „odpowiedni”, czy to ma być termometr elektroniczny? A może zwykły rtęciowy? Przez rok warzenia korzystałem z termometru analogowego. Tak wyszło, że po prostu nie kupowałem żadnego ze…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)