Zdrowa kuchnia

Diavolo Ostrołęka

Off 2
Diavolo Ostrołęka
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Koktajl z wędzonych ryb

Trzy0 dag wędzonych ryb (piklinga, makreli, halibuta), jeden/dwie niedużego selera, jeden-dwie marynowane słodkie papryki, dwie-trzy jaja (ugotowane na twardo) sos: trzy łyżki majonezu, sok z jeden cytryny, dwie łyżki koncentratu pomidorowego, dwie łyżki naturalnego jogurtu, sól, pieprz, jeden łyżeczka cukru, sos Worcester

cztery – Coś na ząb. Z ryby ściągnąć skórę, wybrać ości drobno pokrajać. Umyty i obrany seler pokrajać w drobną kostkę i ugotować do miękkości (ale nie rozgotować). Paprykę pokrajać w drobną kostkę. Jaja grubo posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i włożyć do koktajlowych pucharków lub miseczek. Z majonezu, soku z cytryny, koncentratu pomidorowego, jogurtu sporządzić sos. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sosem Worcester. Zawartość pucharków zalać sosem.

Koktajl z kurczaka, jeden/dwie gotowanego sporego kurczaka (bez kości), jeden/dwie wężowego ogórka, trzy jaja (ugotowane na twardo) sos: cztery łyżki majonezu, cztery łyżki jogurtu, jeden płaska łyżka musztardy, dwie łyżki keczupu, sok z jeden cytryny, jeden łyżeczka sosu Worcester, sól, pieprz,

jeden płaska łyżeczka cukru. Mięso i ogórek pokrajać w kostkę tej samej wielkości. Jaja posiekać. Z pozostałych składników sporządzić sos. Mięso, ogórek i jajka zalać sosem, wymieszać i odstawić na jeden-dwie godz. Przed podaniem ponownie wymieszać, wyłożyć do koktajlowych pucharków lub miseczek i przybrać każdą porcję kilkoma kroplami keczupu.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Lwówek Książęcy (Browar Lwówek 1209)

    Sztandarowa marka reanimowanego niedawno browaru w Lwówku Śląskim. Przez niektórych porównywana do Noteckiego. Czy zasługuje na taki komplement? Na pierwsze brawa zasługuje Książęce po nalaniu do kufla. Piękna, trwała piana jest prawdziwą ozdobą ciemnozłotego napoju, w którym żwawo buzują drobniuteńkie bąbelki gazu. Zapach słodowy z nieznaczną nutą chmielu i sugestią alkoholowej mocy. W rzeczy samej,…

  • Komes Porter Bałtycki (Browar Fortuna)

    Jak głoszą Mędrcy, dobry porter to porter wyleżakowany, najlepiej przez co najmniej rok. Ale kto miałby cierpliwość i dostateczną siłę woli, by świadomie powstrzymywać się przed wypiciem tak apetycznie wyglądającego piwa przez całe 12 miesięcy? Tym bardziej, że do tej pory nie miałem okazji opisać żadnego porteru z Fortuny. Trudno – może będzie za młody,…