Zdrowa kuchnia

Diavolo Zambrów

Off 10
Diavolo Zambrów
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Koktajl „Soczi”

Dwie gotowane udka lub piersi kurze, trzy brzoskwinie sos: cztery łyżki majonezu, trzy łyżki naturalnego jogurtu, jeden płaska łyżka musztardy, jeden łyżka soku z cytryny, jeden łyżka keczupu, sól, pieprz, jeden płaska łyżeczka cukru

Mięso i brzoskwinie (jeżeli surowe, obrać ze skórki i wyjąć pestki, jeśli z kompotu, dobrze osączyć), pokrajać w dość drobną kostkę. Z majonezu, jogurtu, musztardy, soku z cytryny i keczupu sporządzić sos. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przybrać kilkoma kroplami keczupu. Podawać w salaterce, pucharkach koktajlowych lub w miseczkach.

Koktajl „Habanera”, dwie gotowane udka lub piersi kurze, jeden pomarańcza, trzy pomidory, jeden banan sos: dwie-trzy łyżki majonezu, dwie-trzy łyżki kwaśnej śmietany, sok z jeden cytryny, (sos Worcester), jeden płaska łyżeczka cukru, sól, skórka starta z pomarańczy jeden łyżeczka siekanych (lub grubo mielonych) migdałów

Mięso, pomarańczę (bez pestek) oraz obrane i wypestkowane pomidory pokrajać w kostkę, a banana w plasterki. Z majonezu, śmietany, soku z cytryny i ew. sosu Worcester sporządzić sos. Przyprawić do smaku cukrem, solą i utartą skórką pomarańczową. Wszystkie składniki wymieszać. Z wierzchu posypać siekanymi lub grubo mielonymi migdałami. Podawać w salaterce, koktajlowych pucharkach lub w miseczkach.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Svyturys Ekstra Draught (Svyturys, Litwa)

    Niepasteryzowane, „prosto z beczki” z Litwy – czy jest warte dodatkowych złociszy opłaty importowej? Bardzo jasne, słomkowe. Intensywnie nagazowane, buzujące. Piana średnio obfita, ale dość trwała. Zapach intensywnie chmielowy, charakterystyczny dla piw świeżych. W smaku wyczuwam w pierwszej chwili mocną goryczkę, która po chwili zostaje złagodzona przez muśnięcie słodu. Jednak odrobina wytrawnej goryczy pozostaje w…

  • Włoskie wina

    Włoskie wina Ciągnące się pola winorośli są od wieków wpisane w ujmujący krajobraz Włoch. Prowadzenie winnic jest rodzimą tradycją przechodzącą z pokolenia na pokolenie. No może dzisiaj wygląda to nieco inaczej, bo młodzi nie zawsze chcą pójść w ślady ojców. Nie zmienia to jednak faktu, że kraj jest jednym z wiodących producentów wina na całym…