Transporter do piwa

Tajemnica dobrych naleśników

Off 2
Tajemnica dobrych naleśników
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Być może niektórzy nie wiedza, że dobre naleśniki, jakie robimy w naszym domu znacznie różnią się od tych, które przykładowo przygotowują różnego rodzaju naleśnikarnie oraz restauracje, w których można zjeść naprawdę same pyszności, jakie popularnie zwane są naleśnikami. Niektórzy znają prawdziwą tajemnicę naleśników jednak niektórzy po postu z niej, nie korzystają, gdyż uważają, że jest ona niepotrzebnym składnikiem. Okuje się, że dobre naleśniki to przede wszystkim nasze serce, jakie wykładamy w ich zrobienie, to również niesamowita piana, jaką ubijamy z białek dwóch jaj, które oczywiste dodajemy do ciasta naleśnikowego, to również szczypta oleju, który także pozwala na lepsze pieczenie naszych naleśników, to również odpowiednie proporcje mąki i mleka, które po zmieszaniu z wodą tworzą niesamowicie puszyste i automatyczne ciasto, którym mogą zachwycać się nawet najbardziej wybredni amatorzy kulinarnych specjałów. Oczywiście same naleśniki możemy podawać na wszelkie sposoby, jakie tylko nam przyjdą do głowy, czyli na słodko, oraz z parówkami z sosem pieczarkowym, oraz z cebulką podsmażoną na masełku. Takie specjały zrobimy sami szybko i łatwo wystarczy troszkę inwencji twórczej i zapału i przede wszystkim serca, a na pewno wyjdą nam takie naleśniki, o których z pewnością marzy niejeden zgłodniały po pracy Polak, który już miałyby pójść na hot – doga jednak wie, że w domu czekają na niego pyszne naleśniczki.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Nie trudno uciec od Alcatraz

    Beer Geek Madness sprawił, że spróbowałem takich piw jak Dr Octopus czy Double Bastard i zupełnie inaczej spoglądam na piwa w stylu Barley Wine oraz temu podobnych. Do tego stopnia, że postanowiłem trochę sprawdzić rynek, a że przypadkowo pierwszy pod rękę wpadł mi browar Faktoria i jego Alcatraz, to właśnie to piwo zdegustowałem. Dla formalności,…

  • Dobre wieści z dwóch małych browarów

    Coraz ciekawsze robi się sytuacja na polskim rynku piwnym – małe i średnie browary śmielej wysuwają noski poza swoje podwórko i nie tylko rozszerzają dystrybucję, ale także proponują coraz to nowe marki piwne. Dla przykładu browar Witnica już niedługo zaprezentuje dwa zupełnie nowe piwa smakowe: jagodowe (!) i wiśniowe. Zielone im – poza kolorkiem –…