Koktajl szynkowy meksykański
Dwie dag gotowanej szynki, dwie strąki czerwonej papryki słodkiej, dwie-trzy korniszony (jeden średni kwaszony bądź konserwowy ogórek) sos: cztery-pięć łyżek kwaśnej śmietany, dwie łyżki keczupu, jeden łyżka soku z cytryny, jeden łyżka utartego chrzanu, sól, pieprz, spora szczypta curry liść sałaty
Szynkę i paprykę pokrajać w cienkie paseczki, korniszony (ogórek) w bardzo cienkie plasterki. Ze śmietany, keczupu, soku z cytryny i chrzanu sporządzić sos. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i curry. Wszystkie składniki wymieszać. Podawać w salaterce, koktajlowych pucharkach lub w miseczkach. Można przybrać pokrajanym w paseczki liściem sałaty.
GORĄCE PRZEKĄSKI. GRZANKI, SAWDWSCZE S ZAPIEKANE BUŁECZKI. Podane receptury grzanek, sandwiczów i zapiekanych bułeczek nie wyczerpują przeróżnych możliwości ich komponowania i stanowią jedynie przykłady, w jaki sposób można je przygotować. Na grzankach, w sandwiczach i bułeczkach można bowiem podawać pod serem twardym niemal wszystkie mięsa, wędliny, ryby (bez ości) i łączyć je z rozmaitymi dodatkami owocowymi, warzywnymi itp.
Pieczywo na grzanki i sandwicze. Do przygotowania grzanek i sandwiczy najlepiej się nadaje specjalny chleb pszenny biały z formy. Piekarnie nasze rzadko go jednak wypiekają, trzeba się zatem posługiwać dobrej jakości chlebem pszennym, krajanym na kromki grubości ok. jeden cm, lub bułką wrocławską. W zależności od wielkości kromek oraz od apetytów należy przewidywać dwie-cztery kromki na osobę.
Pozostałe nasze teksty:
- Fototapety do kuchni Barwice
- Półsłodkie dobre wino na prezent
- Dieta wysokobiałkowa
- Leczo na szybko
- Kolonoskopia w znieczuleniu ogólnym
- Tradycyjny smak – golonka w kapuście
- Trizer – tabletki na odchudzanie
- Łomża Export Niefiltrowane (Browar Łomża)
- O efektach pracy i braku efektów: Komu zaufałem?
- Zdrowa żywność Kraków i żywność dla diabetyków
- Lubuskie Celtyckie (Browar Witnica)
- Poczatkowe leczenie
- Leczenie endometriozy
- Firmy cateringowe – Warszawa
- OPAT
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
21 marca 2023 Wino chilijskie półwytrawne czerwone
Wino chilijskie półwytrawne czerwone to popularny wybór dla wielu miłośników wina na całym świecie. Chilijskie wina są dobrze znane z ich jakości i smaku, a czerwone wina stanowią większość produkcji wina w Chile. Wino chilijskie półwytrawne czerwone łączy w sobie delikatność i bogactwo, co czyni go idealnym dla tych, którzy lubią wina czerwone, ale nie…
-
24 stycznia 2019 Złoty Smok (Browar Fortuna)
Kolejny degustowany przeze mnie Smok należy podobno do kategorii „piwo marcowe” (Maerzenbier), czyli w założeniu trunku sezonowego. Choć browar Fortuna tego warunku nie przestrzega (Złoty Smok jest dostępny przez cały rok), pozostałe cechy charakterystyczne piwa marcowego zachowuje. Po nalaniu prezentuje się naprawdę świetnie: gęsta puszysta piana w beżowym odcieniu, utrzymująca się bardzo długo i hojnie…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)