Składniki:
1. 1 kilogram włoskiej kapusty
2. Pół kilograma mieszanego mięsa mielonego
3. 1 szklanka ryżu
4. 3 jajka
5. 3 łyżki kaszy manny
6. 3 łyżki mąki pszennej
7. 3 łyżki oliwy
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Kapustę umyć, osączyć i drobno pokroić. Posypać solą i odstawić, aby puściła sok.
Ryż ugotować z dodatkiem 1 łyżki oliwy.
Jajka wybić do miseczki i dokładnie roztrzepać.
Kapustę odcisnąć z soku, przełożyć do miski, dodać mielone mięso, wystudzony ryż, kaszę mannę i roztrzepane jajka. Całość doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wyrobić na gładką masę.
Wilgotnymi dłońmi formować owalne gołąbki, obtaczać je w mące i obsmażyć na złoty kolor. Usmażone ułożyć w garnku i zalać wodą, żeby troszkę je nakryła. Dusić na malutkim ogniu około pół godziny. Podawać z warzywami.
Pozostałe nasze teksty:
- Lubię pracę, jest dobrem
- Leczenie kanałowe Warszawa i leczenie chrapania Warszawa
- Objawy zapalenia pęcherza
- Pożywne zupy
- Łopatka wieprzowa z młodymi warzywami
- Ważna rola jedzenia
- Dieta wysokobiałkowa
- Nasiona feminizowane automaty co to znaczy
- Master Pils (Browar Głubczyce)
- Wrocławskie (Browar Lwówek)
- Ogolne podanie morfiny
- Ekologiczna butelka wielorazowa na wodę
- Ognie Szczęścia (PINTA/ Browar na Jurze)
- Frytkownica gastronomiczna gazowa
- Następca Internet Explorera udaje Google Chrome
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 lutego 2018 Beer Geek Madness North Side – bądź gotowy!
Przed nami 5. edycja Beer Geek Madness North Side. Dla mnie będzie to drugi raz i mam kilka przemyśleń oraz porad dla tych, którzy udają się tam pierwszy raz lub ewentualnie dla tych, którym uciekły szczegóły. Pan nie stał w tej kolejce Przyjdę wcześniej, to nie będę stał w kolejce. Bull shit! I co, zamierzasz…
-
8 stycznia 2020 Kuchnia węgierska
Kuchnia węgierska Morze w środku lądu – tak właśnie prezentuje się w naszych wyobrażeniach największe jezioro Europy Środkowej, Balaton. Węgry stanowią skarbnicę ryb słodkowodnych. Największą sławę uzyskała odmiana sandacza nazywana fogas. Pysznie przyrządzona szybko znika z talerzy. Rybka prosto z Balatonu jest podawana np. w formie duszonej z kiszoną kapustą, pieczona na ruszcie lub po…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)