Jak zrobić piwo

Pożywne zupy

Off 206

Pożywne zupy

Obiady są podstawą właściwego żywienia każdego człowieka. Powszechnie wiadomo, że podstawowym posiłkiem jest śniadanie, ale z obiadów również nie należy rezygnować. Ileż to razy z pewnością zdarzało się nam jadać na mieście, niezdrowe tłuste potrawy, które w dużych ilościach mogą szkodzić naszemu organizmowi. Dlatego tak ważne jest byśmy sami przygotowali zdrowy i pełnowartościowy obiad każdego dnia. Proste i dosyć szybkie w przygotowaniu są zupy, a wiele z nich może być bardzo zdrowych i pożywnych. Ważne jest przede wszystkim to, byśmy taką zupę przygotowywali z warzyw, z pewnego źródła pochodzenia. Możemy je zatem kupować na bazarach bądź w ekologicznych sklepach, gdzie obok naturalnych produktów są sprzedawane także warzywa i owoce. W ten sposób będziemy mieć pewność, że nasz posiłek składa się z najzdrowszych składników. Jeśli dodatkowo chcesz mieć szczupłą figurę to tym bardziej cenne mogą się dla ciebie okazać zdrowe zupy. Zupę grzybową, kalafiorową czy z brokułami powinniśmy jeść często, gdyż są doskonałymi posiłkami, którymi zajadać się może cała rodzina.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Cornelius Ciemny Pszeniczny (Sulimar)

    Niedawno opisywałem ciemną pszenicę z Zawiercia. Czas na kontrę z Piotrkowa Trybunalskiego. Myśleliście pewnie, że czeka nas pełen emocji wyrównany pojedynek, ale nie, ach nie. Cornelius poddaje walkę już na rozgrzewce. On w ogóle nie chce wyjść na ring, bo wie, że padnie pod pierwszym ciosem. Choć w szklance wygląda dobrze – może z pianą…

  • Czarne Miodowe (Browar Fortuna)

    Jakieś półtora roku temu na FFE pisałem o tym piwie i nie byłem nim specjalnie zachwycony. Niedawno spróbowałem go w pubie z beczki w wersji niepasteryzowanej i smakowało rewelacyjnie. Dlatego postanowiłem odnowić znajomość z wersją butelkową. No i wyszło, że jednak różnica między niepasterem z beczki a pasterem z flaszki jest – i to duża….