Składniki:
1. Pół kilograma mielonego, mieszanego mięsa (wołowo ? wieprzowego)
2. 1 łyżka gęstego przecieru pomidorowego
3. 1 cebula
4. 1 jajko
5. 1 bułka kajzerka
6. 4 czubate płatków owsianych
7. Tłuszcz do smażenia (olej)
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Bulkę kajzerkę namoczyć a następnie dokładnie odcisnąć. Przełożyć mięso mielone do miski, wbić do niego jajko, dodać odciśniętą kajzerkę, cebulę i przecier pomidorowy. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wyrobić gładką i zwartą masę. Dłonie zmoczyć i wilgotnymi formować owalne kotleciki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, kotleciki panierować w wysypanych na talerz płatkach owsianych lekko dociskając dłonią panierkę i smażyć z obydwóch stron na niezbyt dużym ogniu.
Podawać z ziemniakami przybrane świeżą zieleniną.
Pozostałe nasze teksty:
- Książęce Korzenne (Kompania Piwowarska)
- HEROLD PSZENICZNY
- Oblewarki do czekolady – produkt deficytowy?
- Blog Ogólnotematyczny
- Samson
- Sklep ze zdrową żywnością
- Daglezja, ale świeża
- Przepis na zapiekankę
- Niby gołąbki
- Górnik 1948 (Browar Van Pur)
- Potrawka z kurczaka
- Miller Genuine Draft
- Karmy dla zwierząt Bierutów
- Opowieść o małżeństwie spełnionym
- Śrutować w sklepie czy w domu?
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
21 marca 2023 Klasyczne sposoby parzenia kawy
Kawa to jedna z najpopularniejszych napojów na świecie. Jej smak i aromat uwielbiają ludzie na całym świecie, dlatego też istnieje wiele sposobów jej parzenia. W tym artykule skupimy się na klasycznych sposobach parzenia kawy, które od wieków cieszą się niesłabnącą popularnością. Klasyczna kawa zaparzana Najprostszym sposobem parzenia kawy jest klasyczna kawa zaparzana. Do jej przygotowania…
-
24 czerwca 2018 Magnus Śliwkowy (Browar Jagiełło)
Zupełnie inne podejście do piwa o smaku śliwkowym od opisywanej niedawno Śliwki w Piwie Kormorana. Tam mieliśmy sok ze świeżych owoców, tu ekstrakt z suszonych śliwek. Już po odkapslowaniu buteleczki w nos uderza wyraźny zapach suszonych śliwek – przyjemny, kojarzący się ze świętami. Piwo wygląda identycznie jak wszystkie Magnusy – ciemne, niemal czarne, z kremową…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)