Zdrowa kuchnia

Frytkownica gastronomiczna gazowa

Off 76

Podczas doboru frytkownicy do restauracji, baru, jadłodajni czy punktu z kebabem ważne jest, aby urządzenie było szybkie, wydajne i możliwie, jak najbardziej oszczędne. Większość osób zwraca uwagę na moc urządzenia, która pozwala na wydajną pracę, szybkie nagrzewanie się oleju i smażenie nawet frytek zamrożonych. Pod uwagę warto wziąć także pojemność misy. W domu niewielka frytkownica wolnostojąca w zupełności wystarczy, ponieważ porcje dla rodziny nie są wielkie. W lokalach gastronomicznych misa na olej musi być większa, ponieważ często smażone są duże porcje. Wiele zamówień może być problemem, gdy zakupiona frytkownica gastronomiczna będzie miała zbyt małą misę na olej. Klienci nie lubią długo oczekiwać na zamówienia, dlatego zbyt wolna obsługa może powodować straty. Misa powinna mieć pojemność powyżej 5 litrów. Ważne jest, aby była ona wyjmowana, co pozwoli ją bardzo łatwo czyścić (najwyższa higiena jest podstawą w gastronomii, a frytkownice z misą, której nie można wyjąć do mycia są bardzo problematyczne).

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Trzy kolory: czarny. Stephans Bräu Schwarzbier (Eichbaum Brauerei, Niemcy)

    Przed wami piwa warzone dla sieci Kaufland: każde w innym stylu i… kolorze. Na początek schwarz. Efektowna czarna puszka skrywa piwo o podobnej barwie, pod światło rubinowej. Schwarz produkuje całkiem obfitą kremową pianę, która znika dość szybko, ale nie całkowicie. Zapach typowy dla lżejszych piw ciemnych, słód podbity karmelem. W smaku szału nie ma, ale…

  • Jurajskie Jabłko z miętą (Browar na Jurze)

    Skoro mamy wreszcie solidną zimę ze śniegiem i mrozem-a-jakże, proponuję przenieść się w czasie do korzystniejszej pory roku. Pomoże nam w tym napój jabłkowo-miętowy z browaru w Zawierciu. Przyznaję, że bardzo lubię ten browar – nie trafiłem do tej pory na żadne złe piwo z tego zakładu. Inna sprawa, że na temat dzisiejszego bohatera lata…