Składniki:
1. 1,2 kilograma szynki wieprzowej
2. Pół zielonej papryki
3. Pół czerwonej papryki
4. 1 cebula
5. 1 jajko
6. 2 ząbki czosnku
7. 2 łyżki oleju
8. 1 łyżka masła
9. 2 łyżki tartej bułki
10. 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
11. Suszony tymianek i rozmaryn
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Mięso posolić, natrzeć tymiankiem i rozmarynem; odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.
Masło utrzeć z obranym i drobniutko posiekanym czosnkiem i natką pietruszki.
Papryki umyć, osuszyć i pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i poddusić warzywa. Doprawić sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wystudzić i połączyć z bułką tartą i roztrzepanym jajkiem.
Zrobić w mięsie (długim nożem) niezbyt szeroką kieszeń i napełnić paprykowym farszem. Otwór pospinać wykałaczkami. Na patelni rozgrzać resztę oleju i zrumienić mięso ze wszystkich stron, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i szczelnie przykryć. Piekarnik nagrzać do 210 stopni Celsjusza. Szynkę obłożyć masłem czosnkowo-pietruszkowym, wlać pół szklanki wody, przykryć i piec przez około 20 minut. Obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec do miękkości mięsa (około 1,5 godziny). Od czasu do czasu polewać mięso wytworzonym sosem.
Pozostałe nasze teksty:
- Catering Kraków Ruczaj
- Osteoporoza wtórna
- Fasolka po bretońsku dla wszystkich
- Przepis na zapiekankę
- Główne przyczyny bólów brzucha
- Catering Warszawa
- Dobry klasyczny schabowy
- Kotlety mielone w panierce z płatków owsianych
- Ognie Szczęścia (PINTA/ Browar na Jurze)
- DROŻDŻOWY PLACEK Z OWOCAMI
- Gdzie usunąć przebarwienia na twarzy w Warszawie?
- Chmielowe (Browar Staropolski)
- Leczenie alkoholizmu
- Dzikie kulinaria
- Książęce Złote Pszeniczne + Czerwony Lager (Kompania Piwowarska)
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
25 października 2018 Srebrny Smok (Browar Fortuna)
Przy okazji zakończonej dopiero co ankiety wyszło szydło z worka – na Teraz piwo! nie ma ani jednej recenzji piwa z Fortuny! To się musi zmienić! Na początek weźmy się za najniższy w hierarchii „model” z serii Smoków – typowy, w miarę tani pils. Piwko to w wersji niepasteryzowanej często zamawiam w ulubionej ostatnio piwiarni…
-
8 stycznia 2020 Włoskie wina
Włoskie wina Ciągnące się pola winorośli są od wieków wpisane w ujmujący krajobraz Włoch. Prowadzenie winnic jest rodzimą tradycją przechodzącą z pokolenia na pokolenie. No może dzisiaj wygląda to nieco inaczej, bo młodzi nie zawsze chcą pójść w ślady ojców. Nie zmienia to jednak faktu, że kraj jest jednym z wiodących producentów wina na całym…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)