Jak zrobić własne piwo

Zdrowe dania obiadowe

Off 192

Zdrowe dania obiadowe

Obiad jest podstawą naszego każdego dnia, dlatego warto zadbać, by był to w pełni zdrowy oraz wartościowy posiłek. Zwłaszcza jeśli danie to gotujemy dla całej rodziny. Niejednokrotnie bywa może tak, że wielu z nas jada w pośpiechu, gdzieś na mieście. Tymczasem takie jedzenie może nie tylko powodować choroby, ale wpływać także na przemianę materii. Dlatego postarajmy się unikać jedzenia tego typu posiłków, zastępując je pełnowartościowymi daniami, które wbrew pozorom, można przygotować bardzo szybko. Zdrowymi daniami, które dostarczą naszemu organizmowi potrzebnych składników są zupy. Jeśli jesteśmy jej miłośnikami, powinniśmy wiedzieć, że najzdrowsze zupy to nie te z torebek czy z mrożonek, ale te które samodzielnie przygotujemy z warzyw, kupionych na przykład na bazaru. W zimie z pewnością o wiele trudniej jest o takie warzywa, dlatego latem warto jest sobie przygotować mrożonki – marchewkę, groszek czy warzywa strączkowe – świetnie nadają się do mrożenia. Dzięki temu nawet w zimie będziemy mogli jeść pełnowartościowe oraz odżywcze zupy.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Fischer Tradition (Brasserie Fischer, Francja)

    Choć nie lubię świąt w jakiejkolwiek postaci, doceniam możliwość otrzymania w prezencie piwa, którego sam raczej bym nie kupił. I tak oto w ramach zwyczaju choinkowego posiadłem bogato zdobioną butlę pojemności 0,65 l, zamykaną na porcelanowy korek. Wróć. Nie porcelanowy – tak to może drzewiej było. Teraz korek jest z plastiku, ale i tak wygląda…

  • Lepszy kocioł 50 L

    Dlaczego kocioł 50 L jest lepszy? Bo po prostu jest większy i dzięki temu można jednorazowo zrobić więcej domowego piwa. W ten oto sposób w sumie zawarłem cały tekst w dwóch zdaniach, ale może skusicie się na resztę. Zaczynając warzenie domowego piwa zdecydowałem się na kocioł o pojemności 30 L, a było to spowodowane głównie…