Festiwal dobrego piwa

Grybów Premium (Browar Grybów)

Off 419

Drugie podejście do piw z Grybowa.

Piana obfitsza niż w przypadku Lacha, trzymała się dość długo cienkim kożuszkiem. Wysycenie wyższe, ale szybko zanikające. Kolor ciemnozłoty, do bursztynowego. Zapach słodowy, słodki. W smaku wyczuwam dużo słodu. Hurra, nie jest kwaśne! Czuć za to lekką metaliczność, szczęśliwie nie w stopniu uprzykrzającym życie.

Nie da się ukryć, że Premium jest piwem lepszym od Lacha. Udało mi się dopić je do końca, obyło się bez wpadek. Nie jest to oczywiście piwo wybitne, ale za taką cenę nie oczekiwałem niczego poza poprawnością. Najważniejsze, że nie było zepsute J

Etykiety nie są mocną stroną Grybowa, wyglądają strasznie amatorsko, ale przynajmniej w przypadku Premium obyło się bez idiotycznych haseł na etykiecie głównej. Dziwią mnie tylko te „produkty chmielowe” w składzie piwa. Nie brzmi to zachęcająco.

==Radar==

Alkohol: 5,7%, ekstrakt: nie podano
Cena: 2,60 zł (Tabakiera, Gliwice)

Ocena: 6,5/10

+ solidny słodowy lager
+ niska cena

– do wybitności jeszcze daleka droga
– metaliczny posmak nie wzbudził mojego entuzjazmu

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Karlsquell Słodowe (Frankfurter Brauhaus, Niemcy)

    We wrześniu nie piję piwa. O nie, naprawdę to obiecałem? Pośliniłem palec i dałem słowo harcerza. Przechlapane. No to może chociaż coś takiego? Piliście kiedyś wodę po ugotowanych kolbach kukurydzy? Nie? Więc wszystko przed wami. Na początek proponuję piwo słodowe. Bez alkoholu. Napój ten produkowany jest w prawdziwym browarze, ale ktoś najwyraźniej zapomniał o drożdżach,…

  • Dobry klasyczny schabowy

    Okazuje się ze klasycznego schabowego również można zepsuć i nie każdy z nas robi go dobrze i smacznie. Wiadomo, że do schabowego należy zakupić mięso wołowe z kością lub też bez. Mięso pokroić na odpowiednie plastry w zależności od naszych upodobań, gdyż niektórzy wolą większe, a niektórzy mniejsze sztuki. Mięso należy obtłuc specjalnym tłuczkiem do…