Zdrowa kuchnia

Palarnia kawy Zielona Góra

Off 49

Palarnia kawy to miejsce, gdzie dzieją się magiczne rzeczy. Może nie dosłownie magiczne, ale jeżeli by się przyjrzeć tym czynnościom to na pewno byście byli zachwyceni. W naszym kraju jest wiele takich miejsc, gdzie czyste ziarna kawy trafiają prosto do palarni, skąd są dalej przetwarzane na potrzeby sklepów oraz marketów. Są to wielkie palarnie, które są ważne, jednak ważniejsze są te mniejsze palarnie, które wytwarzają kawę prosto na zamówienie swoich klientów. Dopiero kiedy zostanie złożone zamówienie w palarni rusza cały skomplikowany proces, który w efekcie końcowym daje nam smakowicie pachnącą kawę, która potrafi pobudzić nasze zmysły. Nawet Ci co osobiście nie doceniają aż tak mocno kawy, to po wizycie w takim miejscu będą zachwyceni. Przede wszystkim samym aromatem, który roznosi się po takiej palarni. Takie mniejsze miejsca posiadają od razu przy sobie sklepy, gdzie można nie tylko zrobić zakupy, ale na miejscu można skosztować czarnych, aromatycznych napojów, które na pewno nam zasmakują.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Damm Lemon (Browar Damm, Hiszpania)

    Lemoniadowy Joe nadciąga na ratunek w upalny dzień! Nie ma to jak napić się w taki upał jak ostatnio zimnej lemoniady. A najlepiej lemoniady z piwem. W sukurs przychodzi lekkie piwko z dodatkiem cytronety (6 części piwa na 4 części lemoniady), produkowane przez browar Damm z Barcelony, sprzedawane w małych zielonych butelkach z naklejkami w…

  • Browar w Raciborzu niedługo wypuści dwa nowe piwa

    Z dzisiaj opublikowanej na Portalu Spożywczym krótkiej rozmowy z Ryszardem Sandeckim, prezesem Browaru Zamkowego, dowiadujemy się m.in., że już za miesiąc do sklepów trafią dwa zupełnie nowe piwa warzone w Raciborzu: Raciborskie Zielone i Ciemne. Piwa te uzupełnią portfolio browaru, które w chwili obecnej liczy dokładnie dwie marki: Raciborskie i Twierdzowe. Można przypuszczać, że zielone…