SKŁADNIKI:
1. Pół kilograma piersi z indyka
2. 1 strąk zielonej papryki
3. 1 strąk czerwonej papryki
4. Puszka ananasa w kostkach
5. Pęczek dymki
6. Pół łyżeczki imbiru (lub kawałek świeżego)
7. 3 łyżki sosu sojowego
8. 1 łyżka miodu
9. 3 łyżki oleju
10. 1 łyżka mąki ziemniaczanej
11. 2 łyżki octu winnego
12. Pół szklanki bulionu
WYKONANIE:
Papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w paski.
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Dymkę umyć i pokroić w krążki.
Ananasa odsączyć z zalewy, czosnek i imbir obrać, zetrzeć na tarce.
Do rondelka wlać bulion, cztery łyżki zalewy z ananasa, sos sojowy, dwie łyżki oleju, miód, ocet, a następnie do rondla dodać imbir, czosnek i mąkę ziemniaczaną. Doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając.
Pokrojone mięso z indyka zrumienić na pozostałym oleju, dodać ananasa i paprykę. Dodać sos i przez następne 5 minut dusić na małym ogniu.
Pozostałe nasze teksty:
- Obsługa gabinetu dentystycznego
- Pieczarkarnia Czarna Białostocka
- Johannes (Browar Amber)
- Weryfikator: Ciechan Pszeniczne (Browar Ciechan)
- Naduzywanie etanolu
- Krakowiak Miód-Malina (Browar Południe)
- Leczenie chrapania Warszawa
- Medycyna estetyczna – Bytom
- GolBeer Mocne (Sulimar)
- Alkoholizm
- Ze zdrowiem nam do twarzy
- Blog Ogólnotematyczny
- Skrępowani dzieciństwem
- König Pilsener (König Brauerei, Niemcy)
- Young’s Double Chocolate Stout (Wells&Young;’s Brewing, Anglia)
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 czerwca 2018 ŁDZ IPA na rozgrzewkę
Pierwsza recenzja na blogu, choć kimże ja jestem, aby recenzować? Ano jestem przede wszystkim konsumentem piw kraftowych i mogę mieć swoje zdanie na temat tego, na co wydaję kasę. Na start wybrałem ŁDZ IPA. Dlaczego? Bo jakoś jestem po prostu smakoszem tego stylu oraz chciałem opisać coś, czego jeszcze nie próbowałem. Dużo różnych recenzji w…
-
24 maja 2018 Lepszy kocioł 50 L
Dlaczego kocioł 50 L jest lepszy? Bo po prostu jest większy i dzięki temu można jednorazowo zrobić więcej domowego piwa. W ten oto sposób w sumie zawarłem cały tekst w dwóch zdaniach, ale może skusicie się na resztę. Zaczynając warzenie domowego piwa zdecydowałem się na kocioł o pojemności 30 L, a było to spowodowane głównie…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)