Dogłębne oczyszczenie za pomocą peelingu
Złuszczanie martwego naskórka to jeden z najważniejszych zabiegów pielęgnacyjnych, jakie trzeba stosować na całe ciało i twarz. Z pewnością każda kobieta jest tego świadoma. Co prawda martwy naskórek częściowo ściera się sam, częściowo zaś zdziera się go na przykład podczas mycia czy wycierania ciała czy twarzy, ale potrzebne jest też dogłębne złuszczenie, przynajmniej raz na jakiś czas. Do tego świetnie nadają się peelingi, jednak te dostępne w drogeriach, przeznaczone do stosowania w domu, mają dość słabe działanie i działają tylko powierzchniowo. Musi tak być, ponieważ intensywniejsze działanie mogłoby być dla skóry szkodliwe, bardziej zaawansowane zabiegi więc muszą być wykonywane przez doświadczone osoby, na przykład kosmetyczkę. Doskonały sposób na dogłębne oczyszczenie i złuszczenie skóry zna też medycyna estetyczna. Są to profesjonalne, głęboko działające peelingi, przede wszystkim chemiczne, do których wykorzystuje się kwasy owocowe. W żaden sposób nie można osiągnąć efektów, jakie dają, w domu.
Pozostałe nasze teksty:
- Endometrioza naturalne leczenie
- Alternatywne sposoby parzenia kawy
- Piast Wrocławski niepasteryzowane (Carlsberg)
- Pizzeria Diavola menu
- Książęce Pszeniczne (Kompania Piwowarska)
- Odwrócona osmoza
- Magnus Śliwkowy (Browar Jagiełło)
- Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
- Medycyna w służbie zdrowia
- Jaką wodę spożywamy – zagrożenia i sposoby oczyszczania
- Pokazy barmańskie Głogów
- Wino alzackie gewurztraminer
- Nasze włosy
- I.O. Boiko (Butautu dvaro bravoras, Litwa)
- Domowe sposoby na trądzik
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
8 stycznia 2020 Regionalne dania oraz wina Francji
Regionalne dania oraz wina Francji Każdy z regionów Francji odkrywa przed nami świat wyszukanych smaków. Miłośnicy naleśników, nazywanych tutaj crepes au froment, powinni udać się do Bretanii. Serwuje się je z różnymi nadzieniami, ale najczęściej na słodko. Bretońska kraina słynie również z homarów oraz świeżych ryb. Z Normandii pochodzi słynny ser camembert. Jak przystało na…
-
24 listopada 2018 Pszeniczne (Browar Konstancin)
Po opisywanym w poniedziałek Żytnim pora na spróbowanie najnowszego dziecka Browaru Konstancin. Browar podkreśla fakt, że piwo jest niepasteryzowane i refermentowane w butelkach. Czy przysłużyło się to temu pszeniczniakowi? Piwo nalewa się ze świetną, wysoką pianą, która próbuje uciec ze szklanki. Kolor ma żółty, mętny. Osadu drożdżowego nie zauważyłem. Zapach chlebowy, są i banany. W…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)