Transporter do piwa

Tajemnica dobrych naleśników

Off 19

Być może niektórzy nie wiedza, że dobre naleśniki, jakie robimy w naszym domu znacznie różnią się od tych, które przykładowo przygotowują różnego rodzaju naleśnikarnie oraz restauracje, w których można zjeść naprawdę same pyszności, jakie popularnie zwane są naleśnikami. Niektórzy znają prawdziwą tajemnicę naleśników jednak niektórzy po postu z niej, nie korzystają, gdyż uważają, że jest ona niepotrzebnym składnikiem. Okuje się, że dobre naleśniki to przede wszystkim nasze serce, jakie wykładamy w ich zrobienie, to również niesamowita piana, jaką ubijamy z białek dwóch jaj, które oczywiste dodajemy do ciasta naleśnikowego, to również szczypta oleju, który także pozwala na lepsze pieczenie naszych naleśników, to również odpowiednie proporcje mąki i mleka, które po zmieszaniu z wodą tworzą niesamowicie puszyste i automatyczne ciasto, którym mogą zachwycać się nawet najbardziej wybredni amatorzy kulinarnych specjałów. Oczywiście same naleśniki możemy podawać na wszelkie sposoby, jakie tylko nam przyjdą do głowy, czyli na słodko, oraz z parówkami z sosem pieczarkowym, oraz z cebulką podsmażoną na masełku. Takie specjały zrobimy sami szybko i łatwo wystarczy troszkę inwencji twórczej i zapału i przede wszystkim serca, a na pewno wyjdą nam takie naleśniki, o których z pewnością marzy niejeden zgłodniały po pracy Polak, który już miałyby pójść na hot – doga jednak wie, że w domu czekają na niego pyszne naleśniczki.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Termometr elektroniczny dla wygody

    Mierzenie temperatury w piwowarstwie domowym to jeden z kluczowych elementów całego procesu produkcji. Dlatego tak istotne jest, aby mieć odpowiedni termometr. No właśnie, a co to właściwie oznacza „odpowiedni”, czy to ma być termometr elektroniczny? A może zwykły rtęciowy? Przez rok warzenia korzystałem z termometru analogowego. Tak wyszło, że po prostu nie kupowałem żadnego ze…

  • Olsztyńskie (Browar Kormoran)

    Coś mi się wydaje, że kolejną modą wśród naszych browarów będzie tworzenie marek odmiejscowych – Wrocławskie i Darłowiak z Lwówka to pierwsze z brzegu przykłady. Jaki styl wybrano? Oczywiście lager. Kormoran do tej pory nie pokusił się o eksperymenty z „egzotycznymi” stylami typu IPA czy dunkel weizen. Olsztyńskie wyróżnia zasadniczo tylko użycie dodatkowego ciemnego słodu,…