Być może niektórzy nie wiedza, że dobre naleśniki, jakie robimy w naszym domu znacznie różnią się od tych, które przykładowo przygotowują różnego rodzaju naleśnikarnie oraz restauracje, w których można zjeść naprawdę same pyszności, jakie popularnie zwane są naleśnikami. Niektórzy znają prawdziwą tajemnicę naleśników jednak niektórzy po postu z niej, nie korzystają, gdyż uważają, że jest ona niepotrzebnym składnikiem. Okuje się, że dobre naleśniki to przede wszystkim nasze serce, jakie wykładamy w ich zrobienie, to również niesamowita piana, jaką ubijamy z białek dwóch jaj, które oczywiste dodajemy do ciasta naleśnikowego, to również szczypta oleju, który także pozwala na lepsze pieczenie naszych naleśników, to również odpowiednie proporcje mąki i mleka, które po zmieszaniu z wodą tworzą niesamowicie puszyste i automatyczne ciasto, którym mogą zachwycać się nawet najbardziej wybredni amatorzy kulinarnych specjałów. Oczywiście same naleśniki możemy podawać na wszelkie sposoby, jakie tylko nam przyjdą do głowy, czyli na słodko, oraz z parówkami z sosem pieczarkowym, oraz z cebulką podsmażoną na masełku. Takie specjały zrobimy sami szybko i łatwo wystarczy troszkę inwencji twórczej i zapału i przede wszystkim serca, a na pewno wyjdą nam takie naleśniki, o których z pewnością marzy niejeden zgłodniały po pracy Polak, który już miałyby pójść na hot – doga jednak wie, że w domu czekają na niego pyszne naleśniczki.
Pozostałe nasze teksty:
- Zadbaj o siebie i swój organizm
- Budweiser
- Nie trudno uciec od Alcatraz
- Pełnowartościowe posiłki
- Wytrawne wino hiszpańskie
- Serwis urządzeń gastronomicznych Poznań
- Lwówek Wiedeński (Browar Lwówek)
- Beer Geek Madness 2016
- Diavolo Zambrów świętokrzyska 6
- O zdrowiu kilka słów
- Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
- Catering Rzeszów
- Airmax Internet: Przyszłość Szybkiego Połączenia Internetowego w Województwie Śląskim
- Koreb Miodowe (Browar Koreb)
- Fischer Tradition (Brasserie Fischer, Francja)
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 października 2018 Termometr elektroniczny dla wygody
Mierzenie temperatury w piwowarstwie domowym to jeden z kluczowych elementów całego procesu produkcji. Dlatego tak istotne jest, aby mieć odpowiedni termometr. No właśnie, a co to właściwie oznacza „odpowiedni”, czy to ma być termometr elektroniczny? A może zwykły rtęciowy? Przez rok warzenia korzystałem z termometru analogowego. Tak wyszło, że po prostu nie kupowałem żadnego ze…
-
24 grudnia 2018 Olsztyńskie (Browar Kormoran)
Coś mi się wydaje, że kolejną modą wśród naszych browarów będzie tworzenie marek odmiejscowych – Wrocławskie i Darłowiak z Lwówka to pierwsze z brzegu przykłady. Jaki styl wybrano? Oczywiście lager. Kormoran do tej pory nie pokusił się o eksperymenty z „egzotycznymi” stylami typu IPA czy dunkel weizen. Olsztyńskie wyróżnia zasadniczo tylko użycie dodatkowego ciemnego słodu,…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)