Niebezpieczna oblewarka do czekolady
Praca w kuchni nie należy z całą pewnością ani do najbezpieczniejszych, ani najprostszych zajęć. Osoba pracująca w takim miejscu każdego dnia styka się z mnóstwem niebezpiecznych urządzeń, które dla niewykwalifikowanego użytkownika mogą być nawet śmiercionośne.
Do niebezpiecznego zdarzenia doszło przedwczoraj w lokalnej tradycyjnej, regionalnej cukierni, do której w ostatnim czasie przyjęto wielu młodych pracowników, którzy nie posiadają dużego doświadczenia w pracy w tego typu miejscach. Są to w większości młodzi ludzie, którzy dopiero co skończyli naukę w szkole i mogą się pochwalić pokaźną wiedzą teoretyczną. Niestety należy jednak podkreślić, iż w parze z nią nie idzie równie duża ilość wiedzy praktycznej.
Było tak w przypadku młodej pracownicy obsługującej oblewarki do czekolady. Jako iż kobieta nie była obeznana w pracy ze wspomnianym urządzeniem, wystarczyła chwila nieuwagi, by przez przypadek nieostrożnie włożyła dłoń pod strumień gorącej czekolady i doznała bardzo bolesnego oparzenia. Została ona natychmiast przetransportowana do szpitala. Całe szczęście obyło się bez poważnych obrażeń i po kilku godzinach obserwacji i opatrzeniu dłoni wypisano ją ze szpitala.
Pozostałe nasze teksty:
- Jurajskie Jabłko z miętą (Browar na Jurze)
- Stabilizator stawu skokowego
- Pizza z dowozem Bielsko Biała
- Medycyna porodowa
- DAB
- Bock (Grupa Żywiec)
- Barman na wesele Kraków i catering wesele Poznań
- Najlepsze restauracje Lublin
- Perła Chmielowa (Perła – Browary Lubelskie)
- Dentysta – Bytom
- Niespodzianka od Kompanii Piwowarskiej – komu to potrzebne?
- Lubię pracę, jest dobrem
- Damm Lemon (Browar Damm, Hiszpania)
- Lubuskie Czekoladowe (Browar Witnica)
- Piwo na miodzie gryczanym (Browar Jabłonowo)
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 listopada 2018 Pszeniczniak (Browar Amber)
Amber miał ostatnio kiepski okres. Kiedy inne małe i średnie browary szalały z dobrze przyjętymi nowościami, piwowarzy z Bielkówka mieli problem z utrzymaniem jakości już istniejących marek – nie mówiąc o stworzeniu czegoś nowego. Niedawno zdobyli się jednak na wysiłek i wypuścili pewniaka – pszeniczne. Dość zachowawczo, ale wolę porządną pszenicę od kolejnego słabego wynalazku…
-
24 listopada 2018 Pils Noteckie (Browar Czarnków)
Oto kolejny z czarnkowskich „maluchów”. Gęsta kremowa piana, ciemnozłoty kolor, drobniutkie bąbelki łagodnie unoszące się z dna – to obraz po nalaniu do szklanki. Świeży, słodowy zapach. W smaku goryczka przełamana wyrazistym słodem, lekki karmel i coś kwaskowatego w tle. Z czasem robi się coraz bardziej goryczkowe, gorzkie wręcz. Nie za bardzo mi to podchodzi….
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)