Zdrowa kuchnia

Najlepsze restauracje Lublin

Off 21

Lublin znany jest jako miasto inspiracji. Organizowane są w nim liczne atrakcje kulturalne, między innymi Jarmark Jagieloński, Noc Kultury, czy Festiwal Smaku. Przyjeżdżając tu, warto odwiedzić stare miasto i zamek, który znajduje się nieopodal. Kiedy zgłodniejemy, należy wybrać się do ścisłego centrum, gdzie mieszczą się najlepsze restauracje.

Lublin znany jest z różnorodności oferowanych smaków. Jeśli mamy ochotę na typową polską strawę, wybierzemy obiad w Sielsko Anielsko. Zainteresowani orientalną kuchnią żydowską mają możliwość skorzystania z zaproszenia do Mandragory. Ci, którzy wolą smaki śródziemnomorskie na pewno zainteresują się posiłkiem w Ivo Italiano ? typowo włoskiej knajpce. Między innymi właśnie te lokale uznane są za najlepsze restauracje. Lublin, tak jak każda większa miejscowość nie obył się bez wpływu pani Magdy Gessler. Znana ekspertka kulinarna pomogła, w reorganizacji takich lokali jak Ąka oraz Czarcia Łapa. Dzięki daniom, które wprowadziła do menu, restauracje uzyskały miano najlepszych w mieście.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Podróże Kormorana: American IPA (Browar Kormoran)

    Kormoran zaskoczył i zaplusował u wielu amatorów piwa, porwał się bowiem na styl, który był do tej pory domeną małych, często kontraktowych browarów. W dodatku zrobił to z taką klasą, że mucha nie siada! Motyw podróży w seriach piwnych nie jest niczym nowym – w końcu niemal każdy browar z ambicjami warzy style piwa pochodzące…

  • Książęce Pszeniczne (Kompania Piwowarska)

    KP nie sili się na oryginalność – bez żenady kopiuje pomysł Okocimia/ Carlsberga. Nie liczcie na pierwszą polską pszenicę koncernową – to również import, jak w przypadku Okocimia. Zgadniecie skąd? Niemcy? Pudło. Litwa? Pudło. Belgia? Nie, ale blisko. KP znalazła producenta w Holandii. Nie wiem, czy to piwo jest – jak donosi hasło z etykiety…