Koktajlowe parówki
Osiem koktajlowych parówek (lub cztery duże parówki), musztarda. Parówki sparzyć, ściągnąć z nich osłonki. W każdą parówkę wbić wykałaczkę. Duże parówki pokrajać przed podaniem na dwie lub
trzy części. Musztardę podawać oddzielnie. Parówki z serem i boczkiem cztery parówki, jeden plaster twardego sera, cztery bardzo cienkie plasterki wędzonego boczku,
dwie korniszony (jeden kwaszony ogórek). Parówki sparzyć, ściągnąć z nich osłonki i naciąć wzdłuż ostrym nożem. Nie przecinać parówek do końca, lecz tylko na dwie/trzy głębokości. Z plastra sera wyciąć paski o długości odpowiadającej długości nacięcia i takiej szerokości, by włożone do nacięcia w parówkach nieco z nich wystawały. Parówki z serem zawinąć w plasterki boczku i krótko obsmażyć na patelni lub zagrzać na ruszcie aż do zrumienienia boczku. Podawać z korniszonami przekrojonymi wzdłuż na połowę lub ogórkiem kwaszonym pokrajanym na
Pozostałe nasze teksty:
- Żytnie (Browar Konstancin)
- Alkoholizm
- Najwydajniejsza karta graficzna posiadająca tylko jeden rdzeń
- Wielotematyczny portal internetowy wordpress dla każdego
- Projekt technologiczny lokalu gastronomicznego cena
- Diavolo Ustka
- Budweiser Bier Premium (Budějovický Měšanský Pivovar, Czechy)
- Lubię pracę, jest dobrem
- Przyjemność jedzenia
- CYNAMONOWY TORT
- Zepsute oblewarki i całodniowy paraliż fabryki czekoladek
- Wojcieszów Pieprzowe / Opat Pepper Kvasničák (Browar Wojcieszów / Broumov)
- Kuchnia gastronomiczna i Kuchnia australijska
- Sklep z wytrawnym winem hiszpańskim
- Leki przeciwpadaczkowe
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
24 grudnia 2018 Odrzut z eksportu (Browar Gontyniec)
Fama głosi, że Gontyniec, mimo bogatego katalogu, produkuje tak naprawdę tylko dwa piwa: jasne i ciemne. Całą resztę załatwiają etykiety i dodatki smakowe. Przykładem choćby bohater dzisiejszego wpisu. Piwem o kuriozalnej nazwie i odpychającej etykiecie (ja tam za czasami PRL-u nie tęsknię, ale widzę, że jest spora grupa ludzi, która daje się złapać na „senty-męty”)…
-
24 lutego 2019 Weryfikator: Ciechan Pszeniczne (Browar Ciechan)
Pszeniczne z Ciechanowa było chyba pierwszym piwem z małego browaru, które opisałem (jeszcze na Fast Food Eaters w 2009 r.). Jeśli zerkniecie na tamtą wiekową recenzję, zauważycie, że wtedy nie wiedziałem nawet, do jakiego szkła należy nalać pszenicę. Lata minęły, wiele się u mnie zmieniło, ale czy zmienił się także flagowy produkt Ciechana? Wszystko wskazuje…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)