Zdrowa kuchnia

Diavolo Wałbrzych menu

Off 208

Koktajlowe parówki

Osiem koktajlowych parówek (lub cztery duże parówki), musztarda. Parówki sparzyć, ściągnąć z nich osłonki. W każdą parówkę wbić wykałaczkę. Duże parówki pokrajać przed podaniem na dwie lub

trzy części. Musztardę podawać oddzielnie. Parówki z serem i boczkiem cztery parówki, jeden plaster twardego sera, cztery bardzo cienkie plasterki wędzonego boczku,

dwie korniszony (jeden kwaszony ogórek). Parówki sparzyć, ściągnąć z nich osłonki i naciąć wzdłuż ostrym nożem. Nie przecinać parówek do końca, lecz tylko na dwie/trzy głębokości. Z plastra sera wyciąć paski o długości odpowiadającej długości nacięcia i takiej szerokości, by włożone do nacięcia w parówkach nieco z nich wystawały. Parówki z serem zawinąć w plasterki boczku i krótko obsmażyć na patelni lub zagrzać na ruszcie aż do zrumienienia boczku. Podawać z korniszonami przekrojonymi wzdłuż na połowę lub ogórkiem kwaszonym pokrajanym na

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Balonik to już oni nadmuchali

    To był Wielki Tydzień również w wykonaniu naszych piłkarzy. Oczywiście Finowie, to poziom niżej niż nasi, a Serbowie mimo wielu indywidualności nie stanowią zespołu i od lat się kłócą między sobą. Niemniej trzeba patrzeć na biało-czerwonych, a ci prezentują się wyśmienicie. Czy balonik jest już zatem nadmuchany? Do Euro 2016 zostało niewiele czasu. Marcowe sparingi…

  • Weissbier (BrowArmia Królewska)

    Jedyny uzasadniony powód do wizyty w markecie pt. Carrefour. Dokładnie tak, market ogólnie jest kiepskawy, ale fakt faktem, że mają na półce najlepszego pszeniczniaka w najlepszej cenie. Weissbier z browaru restauracyjnego BrowArmia Królewska w Warszawie (a właściwie tylko firmowane przez BrowArmię; jak zwracają uwagę szanowni czytelnicy, piwo jest warzone w Niemczech) mocno eksponuje swój niemiecki…