Zdrowa kuchnia

Diavolo Wałbrzych menu

Off 22
Diavolo Wałbrzych menu
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Koktajlowe parówki

Osiem koktajlowych parówek (lub cztery duże parówki), musztarda. Parówki sparzyć, ściągnąć z nich osłonki. W każdą parówkę wbić wykałaczkę. Duże parówki pokrajać przed podaniem na dwie lub

trzy części. Musztardę podawać oddzielnie. Parówki z serem i boczkiem cztery parówki, jeden plaster twardego sera, cztery bardzo cienkie plasterki wędzonego boczku,

dwie korniszony (jeden kwaszony ogórek). Parówki sparzyć, ściągnąć z nich osłonki i naciąć wzdłuż ostrym nożem. Nie przecinać parówek do końca, lecz tylko na dwie/trzy głębokości. Z plastra sera wyciąć paski o długości odpowiadającej długości nacięcia i takiej szerokości, by włożone do nacięcia w parówkach nieco z nich wystawały. Parówki z serem zawinąć w plasterki boczku i krótko obsmażyć na patelni lub zagrzać na ruszcie aż do zrumienienia boczku. Podawać z korniszonami przekrojonymi wzdłuż na połowę lub ogórkiem kwaszonym pokrajanym na

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Miłosław Pilzner (Browar Fortuna)

    Nowe piwo od Fortuny. Wraz ze zmianą właściciela browar postawił na rozwój starych (zmiana etykiet) i promowanie nowych marek. Widać próbę zagrania na sentymentach regionalnych (na kontrze opisana rola Miłosławia podczas Wiosny Ludów) i lokalnych (na etykiecie podkreślenie pochodzenia browaru). Choć elementy graficzne są trochę mało czytelne, to jednak butelka przyciąga wzrok, a o to…

  • Dania z piekła rodem

    Bardzo ostre przyprawy, który w obecnym czasie są niezwykle popularne w naszych kuchniach od lat goszczą w wielu potrawach, które spożywamy, na co dzień. Wiadomo, że ostre musi być leczo, ostra musi być chilli con carne, ostre również powinny być wszelkie kotleciki na bazie papryki oraz wszelkie flaczki, itp. Wiadomo, że każdy z nas ma…