Zdrowa kuchnia

Pizza Poznań

Off 36

Ile włoskich rodzin, tyle przepisów na pizzę. Każdy robi ją po swojemu. Różnią się między sobą grubością ciasta, czasem pieczenia oraz użytymi dodatkami. Mają jednak kilka wspólnych cech. Czym zatem powinna charakteryzować się pizza idealna? Najważniejsze są składniki. Powinny być bardzo dobrej jakości. To żelazna zasada, której nie można złamać. Muszą być zawsze świeże, najlepiej by pochodziły z lokalnych upraw. Od osób, które mogą zagwarantować ich najwyższą jakość i doskonały smak. Dojrzałe, soczyste pomidory, wysokiej jakości ser, aromatyczne, świeżo zerwane zioła. To przesądza to smaku dobrej pizzy. Czy trzeba jechać aż do Włoch, by spróbować takiej pizzy. Niekoniecznie. Pizza Poznań to miejsce gdzie można spróbować prawdziwie włoskiej pizzy. Wykonanej według sprawdzonych receptur z najwyższej jakości składników. To mały kawałek Włoch w naszym kraju. Każdy wielbiciel tego dania z pewnością będzie zadowolony i wróci tu nie raz. Nigdzie nie ma lepszego miejsca, by spróbować włoskiej pizzy.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • JEZEK

    JEZEK Rodzaj piwa: jasne (svetly lezak) Zawartość alkoholu: 4,8% Zawartość ekstraktu: 11% Skład: woda, słód, drożdże , chmiel Cenna: 3,60 zł ( butelka ) temperatura spożycia: pokojowa   Piwo o zagadkowej i ciekawej nazwie Jeżyk. Kolor złocisty, piana gęsta i wysoka ale dość szybko znika pozostawiając cienki kożuszek na powierzchni. Nagazowanie przeciętne. Zapach trochę nijaki,…

  • Krzepkie (Browar Kormoran)

    Zwykle staram się unikać „mocarzy” – piwo powyżej 6,5% alkoholu nie będące porterem po prostu mi nie podchodzi. Ale goście z Kormorana sprzedadzą mi wszystko – nie potrafię oprzeć się urodzie etykiet na ich piwach. Przystępowałem do degustacji z nadzieją, że tacy fachowcy jak ci z Olsztyna wycisną z tej nielubianej przeze mnie formuły wszystkie…