Blog

TEORIA DOKTORA PETERA D’ADAMO

Off 11

Niektórzy dietetycy (w tym i doktor Peter D’Adamo) uważają, że potrawy i produkty spożywane przez ludzi niektórym służą, poprawiają ich siły witalne i pomagają utrzymać prawidłową wagę a dla innych są niewskazane. Naukowcy, którzy tak uważają, że powstanie grup krwi u naszych przodków było ściśle związane z tym jak oni się odżywiali, więc zapewne w drugą stronę to także dobrze funkcjonuje. Doktor D’Adamo podzielił produkty spożywcze na trzy kategorie: do pierwszej należą takie produkty żywnościowe, które korzystne są dla danej grup krwi, do drugiej należą te produkty, które zdecydowanie nie służą a nawet szkodzą ludziom z daną grupą krwi i do trzeciej należą produkty niewymienione w pozostałych kategoriach, czyli neutralne, które nie szkodzą, ale zbyt duże ich ilości prowadzą do nadwagi i otyłości.
I tak dla grupy krwi O i B korzystne jest na przykład mięso a dla grupy A i AB mięso należy do kategorii produktów niekorzystnych; produkty mączne niekorzystne są dla grupy O i B a korzystne dla grupy A.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Lubuskie Zielone (Browar Witnica)

    To nie żart, to piwo jest naprawdę zielone. I to łącznie z pianą! Niestety, browar nie zdradza, co odpowiada za ten śliczny kolorek. Jakiś bliżej nieokreślony „barwnik naturalny”. Martwi mnie też, że na etykiecie nie umieszczono pełnego składu, tylko wzorem koncerniaków informację, że piwo zawiera słód jęczmienny. Znaczy to, że zawiera też coś, czym browarnicy…

  • Komes Potrójny Złoty (Browar Fortuna)

    Mooooooc. Kolejny z trojaczków wydanych na świat przez Fortunę na przełomie 2012 i 2013 r. Tym razem trippel, a więc piwo w stylu belgijskim, górna fermentacja, niepasteryzowane, bardzo mocne. Producent zachęca do leżakowania, ponieważ piwo jest refermentowane w butelce i po kilku miesiącach spokojnej pracy organicznej w ciemnej piwniczce może znacząco zmienić profil smakowy. Ja…