Etykiety na piwo domowe

Góralskie (Browar Pilsweiser)

Off 56

Browar Grybów nazywa się teraz Pilsweiser, ale piwa nadal nie potrafi robić.

Przygotowałem się na „rozkosz przy konsumpcji” (cytat z kontry), ale wyszło jak z naszą reprezentacją piłkarską. Obiecanki cacanki.

Góralskie prezentuje się całkiem dobrze, dopóki nie rozpocznie się owej konsumpcji. Nalewa się z niezłą pianą, w kuflu wygląda efektownie. Zapach nikły, słodowy. A smak? No tak, klasyczny Grybów. Kwaśne. Nie kwaskowate, tylko kwaśne. Rzeczywiście, rzecz dla koneserów, zwłaszcza gdy dodać do tego mdły smak wygotowanych warzyw.

Pod koniec zrobiło mi się autentycznie niedobrze i nie dopiłem. Współczuję nowosądeckim góralom, że firmują tę breję. Takim lokalnym browarom mówię stanowcze nie.

==Radar==

Alkohol: 4,7%, ekstrakt: 10% Blg
Cena: 3,05 zł

Ocena: 2/10

+ wygląd w kuflu

– kwaśne
– mdły smak rozgotowanej kapusty
– nie czułem się po nim zbyt dobrze

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Browar w Raciborzu niedługo wypuści dwa nowe piwa

    Z dzisiaj opublikowanej na Portalu Spożywczym krótkiej rozmowy z Ryszardem Sandeckim, prezesem Browaru Zamkowego, dowiadujemy się m.in., że już za miesiąc do sklepów trafią dwa zupełnie nowe piwa warzone w Raciborzu: Raciborskie Zielone i Ciemne. Piwa te uzupełnią portfolio browaru, które w chwili obecnej liczy dokładnie dwie marki: Raciborskie i Twierdzowe. Można przypuszczać, że zielone…

  • Jak zrobić piwo domowe? Instrukcja

    Lubisz piwo? No raczej, bo pewnie by Cię tu nie było. Szukasz w piwie czegoś więcej? Najwyraźniej, bo interesuje Cię alternatywa dla zwykłego sklepowego piwa. Zastanawiasz się jak zrobić piwo domowe? No to dobrze trafiłeś. To bierzemy po łyku i zapraszam Cię do zapoznania się z moją instrukcją. Etap pierwszy – zacieranie Na pytanie „jak…