Skrzynka na piwo

Dania z piekła rodem

Off 139

Bardzo ostre przyprawy, który w obecnym czasie są niezwykle popularne w naszych kuchniach od lat goszczą w wielu potrawach, które spożywamy, na co dzień. Wiadomo, że ostre musi być leczo, ostra musi być chilli con carne, ostre również powinny być wszelkie kotleciki na bazie papryki oraz wszelkie flaczki, itp. Wiadomo, że każdy z nas ma ten swój gust kulinarny i nie wszyscy lubią ostre przyprawy w naszych daniach, jednak czasem warto zjeść coś ostrego co klasycznie podpali nam nasz język, Oczywiście do przypraw, które dosyć często pojawiają się w naszym podręcznym zestawie ostrych przypraw należą: ostra papryka, pieprz ceyene, pieprz czarny, sól oraz papryczka chilli i wiele przypraw, które są bardziej lub też mniej znane w naszym kraju. W ostatnim czasie także bardzo modne stały się ostre sosy do wszelkiego rodzaju hamburgerów oraz kebabów, zatem jeśli wybieramy się na kebab to warto skosztować również sosy o bardziej, ostrzejszym smaku, gdyż to właśnie one doskonale podkreślają smak mięsa i sałatki, która jest dodana do środka w bułce lub też picie. Na pewno osoby, które niezbyt lubią siarczysto doprawione potrawy nie raz po prostu rezygnują z używania wszelkich przypraw lub też soli, która jak wiadomo jest bardzo szkodliwa dlatego ten akurat składnik naszych dań nie jest polecany nikomu.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Trybunał Niefiltrowany (Sulimar)

    Nowość z Piotrkowa Trybunalskiego nie zachwyca. Piwo jest małe i wiele się podczas jego konsumpcji nie dzieje, więc i recenzja będzie krótka i bez zwrotów akcji. Nowy Trybunał to kolejne piwo z modnego nurtu „niefiltrów”, scharakteryzowane ponadto jako pils. Nalewa się z nikłą i natychmiast znikającą pianą. Zapach to ledwo tchnienie chmielu i trochę wyraźniejszy…

  • JEZEK

    JEZEK Rodzaj piwa: jasne (svetly lezak) Zawartość alkoholu: 4,8% Zawartość ekstraktu: 11% Skład: woda, słód, drożdże , chmiel Cenna: 3,60 zł ( butelka ) temperatura spożycia: pokojowa   Piwo o zagadkowej i ciekawej nazwie Jeżyk. Kolor złocisty, piana gęsta i wysoka ale dość szybko znika pozostawiając cienki kożuszek na powierzchni. Nagazowanie przeciętne. Zapach trochę nijaki,…