Piwowar domowy

Krewetki na naszych stolach

Off 3
Krewetki na naszych stolach
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

My Polacy jesteśmy ogólnie bardzo otwarci na wszelkie smaki oraz różnego rodzaj potrawy, które mamy wiele razy okazję skosztować w większych restauracjach oraz również pizzeriach itp. Jednak nie każdy wie, że wśród nas są prawdziwi smakosze krewetek, którzy po prostu nie wyobrażają s sobie tygodnia bez tych jakże by się wydawało niezbyt imponująco wyglądających stworzonek morskich. Okazuje się, że krewetki, które możemy zakupić w naszych sklepach po ich odmrożeniu możemy z nich wyczarować dania, o których możemy tylko śnić. Zatem krewetki, które odmrażamy i doprawiamy możemy dodać do sałatek wszelkiego rodzaju, do różnych zup, do kremów, sosów, oraz oczywiście położyć na domową pizzę lub też zjeść z sałatką w sosie winegret. Prawdziwi amatorzy krewetek wiele razy są krytykowani za swój jak ktoś kiedyś określił wypaczony gust kulinarny, jednak takie osoby, tylko czekają, aby pochwalić się tym, że bardzo lubią te niestety nadal mało popularne stworzonka morskie, które przecież są nie tylko zdrowe, ale również bardzo sycące i dobrze działają na nasz układ trawienny, gdyż jeszcze się nie zdarzyło, aby po dobrze przyprawionych krewetkach ktoś miał zgagę lub też ktoś wymiotował itp. Na pewno, jeśli bardziej otworzymy się na wszelkie smaki, które dostępne są na naszym rynku kulinarnym to z pewnością z tego tylko skorzystamy.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Wyrafinowana kuchnia francuska

    Wyrafinowana kuchnia francuska Paryż z wieżą Eiffla i Prowansja z polami lawendy obrazują regionalną rozbieżność, która charakteryzuje również francuską kuchnię. W umiarkowanej strefie klimatu Francji można wyodrębnić aż cztery strefy mikroklimatyczne, co pozwala na różnorodne uprawy. Obecność górzystych terenów sprzyja wypasowi owiec i kóz, co umożliwia produkcję znakomitych serów. Z kolei dostęp do oceanu i…

  • Klasyczne mielone inaczej

    Mięso mielone w naszej kuchni stanowi jedno z częściej przyrządzanych dań, jeśli chodzi o obiady w naszych domach. Dzieje się tak ponieważ z mięsie mielonym oprócz przyprawiania i obtaczania w bułce tartej nie trzeba w sumie robić żadnych dodatkowych czynności, które przykładowo należy robić w przypadku schabowego lub też, gdy gotujemy mięso na parze. Oczywiście…