Zdrowa kuchnia

Oblewarki do czekolady

Off 23

Oblewarki do czekolady

Kupując ciasta, torty i inne wypieki, w pierwszej kolejności zwracamy uwagę na ich wygląd. Ładnie udekorowane i dobrze wyeksponowane produkty przyciągają klientów. Zarówno małe, jak i duże zakłady cukiernicze inwestują w sprzęt, który pomaga usprawnić produkcję i zarazem zredukować jej koszty. Podstawowym elementem wyposażenia zakładu cukierniczego są oblewarki do czekolady. Są to urządzenia, które umożliwiają precyzyjne, równomierne pokrycie wypieków czekoladą i innymi polewami. Na rynku dostępnych jest wiele modeli oblewarek. Jakie parametry należy wziąć pod uwagę przy zakupie tego rodzaju sprzętu? Dostępne są oczywiście oblewarki różnej wielkości, pracujące z różną wydajnością. Niektóre z nich dają możliwość połączenia z innymi urządzeniami, stanowiąc integralną część składową linii produkcyjnej. Urządzenia te mogą pokrywać produkty równomiernie, bądź dekorować je różnymi wzorami. Dostępne są oblewarki do czekolady z wbudowaną pamięcią, która pozwala na odtworzenie wzorów w przyszłości.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Żytnie (Browar Konstancin)

    Dawno nie pisałem nic o jednym z moich ulubionych browarów 2010 roku. Po tym, jak z ogólnopolskiej sprzedaży zniknęło Mazowieckie, nie miałem specjalnej ochoty na inne piwa z Konstancina. Ale ileż można się gniewać, zwłaszcza, gdy w ofercie pojawiają się takie perełki jak Żytnie? Piwo robione jest na słodzie żytnim, który ma podobne cechy co…

  • Griner (Browar Głubczyce)

    Bezczelna próba pozyskania przypadkowych konsumentów na „zieloną puchę”. Po przelaniu piwa do kufla wygląda to całkiem nieźle. Nieduża, ale dość trwała piana, pozostawiająca firanki na ściankach, złocisty kolor nie do końca klarownego płynu, mocno pracujące bąbelki. W zapachu smrodliwe, ale nie odrzuca. Chce się spróbować! Więc próbuję. I niestety. Nie ma łał. Nie ma nawet…