Zdrowa kuchnia

Krówki reklamowe Czechowice-Dziedzice

Off 24

Uwielbiamy słodycze, a szczególnie krówki, które gościły w naszych domach od dzieciństwa. Sam proces ich wytwarzania nie jest trudny, wystarczy przygotować 300 ml mleka skondensowanego, najlepiej z puszki i niesłodzonego, do tego ponad połowę szklanki białego cukru, pół kostki masła oraz jedną łyżeczkę ekstraktu z wanilii, chyba że chcemy użyć prawdziwej laski. Proces produkcji rozpoczynamy od wymieszania wszystkich składników w garnku i doprowadzenia ich do stanu wrzenia. Gdy gotująca się masa zgęstnieje i przybierze kolor beżowy lub jasno brązowy, należy ją zdjąć z ognia i szybko ucierać około jedną minutę. Kolejny etap, wiąże się jedynie z przelaniem jej do naczynia wyłożonego papierem i schłodzenia w lodówce. Gdy masa przybierze stałą formę wystarczy ją pokroić i podawać. Tak przygotowane krówki mogą być doskonałym prezentem urodzinowym lub świątecznym. Krówki reklamowe zapakowane w ładny papier z własnoręcznym logo są w stanie niemal każdego zachwycić, a dołączony do nich przepis może stać się inspiracją do samodzielnego ich przygotowania.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa – ja będę

    Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa – przed nami 7. edycja tej imprezy, która odbędzie się w dniach 10-12 czerwca. Miejsce? Wiadomka – Stadion Miejski, ten wielki, co na Euro był budowany. Powiem od razu, że naprawdę warto! W tamtym roku było tak… Ubiegłoroczna edycja była moją pierwszą i co tu dużo mówić, zaliczyłem w piątek niezły…

  • GolBeer Mocne (Sulimar)

    Mundialowe emocje opadły, ale to wcale nie znaczy, że nie możemy się uraczyć Oficjalnym Piwem Kibica. Nalewam i obserwuję. Piana skromna, grubopęcherzykowa, szybko redukuje się do skromnego kożuszka, a potem do trwałej obwódki. Intensywny, ciężki słodowy zapach. Kolor ciemne złoto. Wysycenie średnie. W smaku bardzo słodowe, z sugestią syropu klonowego w tle, praktycznie pozbawione goryczki….