Racuchy od lat w naszym kraju są bardzo popularną potrawą jednak nie wszyscy potrafią je dobrze zrobić i nie wszyscy wiedzą, że dobre racuchy to przede wszystkim te, które robiły nasze babcie. Obecnie popularne racuchy nazywane plackami drożdżowymi nie posiadają już tak głębokiego i aromatycznego smaku, jakim kiedyś gościły w domach naszych babć. Oczywiście racuszki drożdżowe kiedyś przygotowywano najczęściej z musem jabłkowym, którym pocierało się je z wierzchu. Każdy mus jabłkowy oczywiście był robiony tradycyjnie i tradycyjnie zagęszczany, wiadomo, że taki manewr wzmagał od nas większego zaangażowania w kulinarną podroż jednak czasem warto troszkę dłużnej posiedzieć w kuchni, aby po prostu móc wyczarować wspaniałe potrawy o niezbyt wyszukanych składnikach jednak o bardzo głębokim i ciekawym smaku. Również same koszty takiego przygotowania racuszków nie są zbytnio wygórowane, gdyż potrzebuje tylko jajka, mąka, drożdże oraz olej do smażenia i szczypta cukru, a jeśli chcemy zrobić mus to wiadomo jeszcze jabłka, które z pewnością dodadzą niezłej pikanterii całemu daniu. Każdy z nas może przygotować takie racuchy, które świetnie smakują również z cukrem pudrem w wersji na słodko, która powinna zasmakować szczególnie naszym dzieciom oraz wszystkim klasycznym łasuchom, którzy lubią słodkości.
Pozostałe nasze teksty:
- Regenerum do rzęs
- Catering dietetyczny Opole i Catering Bielsko
- Obsługa gabinetu dentystycznego
- Magnus Śliwkowy (Browar Jagiełło)
- Svyturys Baltas
- Pizza Warszawa
- Diavola Grójec
- Ziele angielskie.
- KAPUSTA Z RYŻEM
- Półsłodkie dobre wino na prezent
- Żytnie (Browar Konstancin)
- Pizza Poznań
- Osrodek leczenia uzaleznien
- Podróże Kormorana: American IPA (Browar Kormoran)
- Seria ROZUMIEMY SIĘ BEZ SŁÓW
Menu:
-
-
Anteny UMTS: Przewodnik po Technologii Komunikacyjnej Nowej Generacji
23 listopada 2023 By admin -
Kamera Dania w Kopenhadze: Miejsce, Gdzie Kreatywność Spotyka Rozrywkę
21 października 2023 By admin -
Jakie prędkości są potrzebne do strumieniowania w 4K?
25 sierpnia 2023 By admin -
-
Cytrynówka Bodzia
30 listopada 2016 By admin -
Maternus Premium Pilsener (Brouwerij Martens, Belgia)
24 grudnia 2018 By admin -
Raciborskie Miodowe (Browar Zamkowy w Raciborzu)
24 listopada 2018 By admin -
Veltins Pilsener (Brauerei C.&A.; Veltins, Niemcy)
24 lutego 2019 By admin -
Łomża Wyborowe (Browar Łomża/ Royal Unibrew)
24 czerwca 2018 By admin
-
Problemy z nadwagą?
10 marca 2016 By admin -
Medycyna w służbie zdrowia
10 marca 2016 By admin -
Zadbaj o siebie i swój organizm
10 marca 2016 By admin -
Dzikie kulinaria
30 sierpnia 2016 By admin -
Losowe artykuły:
-
7 stycznia 2023 Imbir
Imbir o mocnym, silnym korzennym smaku. Może być surowy lub suszony. Doskonale znany jest też marynowany czy kandyzowany. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale komponuje się z alkoholami, herbatą, kawą, doskonały do zupy dyniowej czy jako samodzielna potrawa podawana do sushi. Inny rodzaj imbiru to też i inny jego smak. Zupełnie inaczej będzie smakować marynowany…
-
8 lutego 2020 Leczo na szybko
Jak wiadomo leczo jest to danie, które wywodzi się z kuchni węgierskiej, która oczywiście charakteryzuje się przede wszystkim dodawaniem do wszystkich potraw bardzo dużej ilości papryki wszelkiego rodzaju. Papryka w naszym wydaniu w leczo na szybko może być zakupiona również z mrożonek, które także doskonale zastąpią nam tak klasyczną paprykę z naszych warzywniaków. Oczywiście do…
Kategorie
- Artykuły gościnne (9)
- Blog (165)
- Etykiety na piwo domowe (28)
- Festiwal dobrego piwa (28)
- Jak zrobić piwo (39)
- Jak zrobić własne piwo (27)
- Piwo tesco (27)
- Piwowar domowy (26)
- Skrzynka na piwo (26)
- Słodownia Strzegom (25)
- Tesco piwa (26)
- Transporter do piwa (26)
- Zdrowa kuchnia (153)