Piwo tesco

Tradycyjny smak – golonka w kapuście

Off 76

Jeśli lubimy gotować i kuchnia jest naszym najważniejszym miejscem w domu to na pewno również będziemy z lubością zajmować się daniem, jakim jest golonka w kapuście. Oczywiście do takiej golonki wcześniej należy przygotować idealnie doprawiony kapuśniak, który rzecz jasna przygotowujemy już wstępnie, a samą golonkę po opieczeniu i usunięciu wszystkich włosków wkładamy i gotujemy w całej zupie, jaka przygotowaliśmy wcześniej. Oczywiste każdy ma swoje sposoby na ugotowanie pysznej golonki w kapuście jednak chyba tym najbardziej, prostym okazuje się gotowanie w klasyczny i tradycyjny sposób, który kultywowały nasze mamy i babie. Golonkę kupimy w każdym skapiej mięsnym, wiadomo, że należy kupić tą świeżą nie tą wędzoną. Zwolenników glonki wędzonej na pewno możemy zaprosić na zupełnie inne danie z jej udziałem, ale to już oczywiście zupełnie osobny temat. Golonki doskonale można podawać z musztardą lub też chrzanem, gdyż jej smak jest tak specyficzny, że idealnie pasuje do tego typu dodatków. Do takiej golonki szczególnie mężczyźni lubią pić piwo, które także świetnie współgra z jej idealnie podkreślonym smakiem, który jak wiadomo można uzyskać tylko za pomocą gotowania w kapuście. Na pewno glonka zasmakuje nie tylko prawdziwym mężczyznom, ale również dzieci bardzo chętnie skosztują takiego mięska, które wprost rozpływa się w ustach.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • ZLATY BAŻANT TMAVE (ciemne)

    ZŁOTY BAŻANT TMAVE Rodzaj piwa: ciemne jęczmienne Zawartość alkoholu: 3,8% Zawartość ekstraktu: 10% Skład: woda, słód jęczmienny, drożdże , chmiel, sacharyna Cenna: 4,19 zł ( butelka ) temperatura spożycia: lekko schłodzone   Ostatnio mam fazę na piwa ciemne. Jest ich bardzo dużo i większość się mi kojarzyła z mocnymi polskimi pseudo-porterami. Na szczęście okazało się,…

  • Kultowe flaczki po polsku

    Flaczki wszystkim kojarzą się z niezbyt miłym zapachem w kuchni, który roztacza się, gdy flaki się gotują. Okazuje się, że ten właśnie zapach można w bardzo szybki i skuteczny sposób zniwelować, przez sztuczkę, którą stosowały już nasze i babcie, mianowicie, jeśli mamy przygotowane flaczki to po postu należy je dwa razy zalać wrzątkiem i dobrze…