Rate this post

Jeśli lubimy gotować i kuchnia jest naszym najważniejszym miejscem w domu to na pewno również będziemy z lubością zajmować się daniem, jakim jest golonka w kapuście. Oczywiście do takiej golonki wcześniej należy przygotować idealnie doprawiony kapuśniak, który rzecz jasna przygotowujemy już wstępnie, a samą golonkę po opieczeniu i usunięciu wszystkich włosków wkładamy i gotujemy w całej zupie, jaka przygotowaliśmy wcześniej. Oczywiste każdy ma swoje sposoby na ugotowanie pysznej golonki w kapuście jednak chyba tym najbardziej, prostym okazuje się gotowanie w klasyczny i tradycyjny sposób, który kultywowały nasze mamy i babie. Golonkę kupimy w każdym skapiej mięsnym, wiadomo, że należy kupić tą świeżą nie tą wędzoną. Zwolenników glonki wędzonej na pewno możemy zaprosić na zupełnie inne danie z jej udziałem, ale to już oczywiście zupełnie osobny temat. Golonki doskonale można podawać z musztardą lub też chrzanem, gdyż jej smak jest tak specyficzny, że idealnie pasuje do tego typu dodatków. Do takiej golonki szczególnie mężczyźni lubią pić piwo, które także świetnie współgra z jej idealnie podkreślonym smakiem, który jak wiadomo można uzyskać tylko za pomocą gotowania w kapuście. Na pewno glonka zasmakuje nie tylko prawdziwym mężczyznom, ale również dzieci bardzo chętnie skosztują takiego mięska, które wprost rozpływa się w ustach.