Jak zrobić własne piwo

Leczo na szybko

Off 74

Jak wiadomo leczo jest to danie, które wywodzi się z kuchni węgierskiej, która oczywiście charakteryzuje się przede wszystkim dodawaniem do wszystkich potraw bardzo dużej ilości papryki wszelkiego rodzaju. Papryka w naszym wydaniu w leczo na szybko może być zakupiona również z mrożonek, które także doskonale zastąpią nam tak klasyczną paprykę z naszych warzywniaków. Oczywiście do takiego leczo musimy dodać bardzo duże ilości przypraw takich jak: słodka papryka oraz ostra papryka, gdyż w ten sposób podkreślimy nie tylko smak potrawy, ale również dodajemy niej w ten sposób pikanterii, która oczywiście musi być obecna w tym właśnie daniu. Do naszego leczo, które możemy przygotować domowym sposobem dodajemy również przysmażoną cebulkę, ziemniaczki pokrojone w kostkę oraz wcześniej wysmażoną i pokrojoną w kostkę wołowinę, która rzecz jasna musi się dobrze ugotować, aby po prostu rozpływała się w naszych ustach podczas jedzenia tego pysznego dania. Leczo możemy podawać jako główne danie na obiad lub też jako drugie danie, lub też jak kolację, na którą możemy zaprosić naszych znajomych, aby pochwalić się swoim pomysłem na to jakże smaczne i bardzo sycące danie na każdy dzień w tygodniu. Dobre leczo to również niezły wabik, jeśli chodzi o kobiety, gdyż z pewnością każdemu mężczyźnie przypadnie do gustu ten węgierski specjał, który jest prosty i smaczny.

About the author / 

admin

Menu:

Losowe artykuły:

  • 1795 Dark

    1795 Dark z Czeskich Budziejowic Rodzaj piwa: Piwo czarne z substancją słodzącą Zawartość alkoholu: 4,5% Zawartość ekstraktu: 11,6% Skład: woda, słód jęczmienny, drożdże , chmiel, substancja słodząca Cenna: 3,49 zł ( butelka ) temperatura spożycia: lekko schłodzone   Kolejne ciemne piwko, tym razem czeskie, z mieszczańskiego browaru w Czeskich Budziejowicach, obecnie browaru Samson. Historia browarnictwa…

  • Bracki Rauch Bock (Browar Bracki/ Grupa Żywiec)

    Jak co roku, browar Bracki w Cieszynie 6 grudnia wypuszcza piwo zwycięzcę konkursu dla piwowarów domowych, rozgrywanego w ramach festiwalu piwa Birofilia. W 2012 czempionem został Andrzej Miler i jego rauchbock, czyli wędzony koźlak. To kolejne, po ubiegłorocznym Grand Championie w stylu koelsch, piwo nawiązujące do tradycji piwowarstwa niemieckiego. Jak na razie nagrody zdobywają piwa…