Racuchy od lat w naszym kraju są bardzo popularną potrawą jednak nie wszyscy potrafią je dobrze zrobić i nie wszyscy wiedzą, że dobre racuchy to przede wszystkim te, które robiły nasze babcie. Obecnie popularne racuchy nazywane plackami drożdżowymi nie posiadają już tak głębokiego i aromatycznego smaku, jakim kiedyś gościły w domach naszych babć. Oczywiście racuszki drożdżowe kiedyś przygotowywano najczęściej z musem jabłkowym, którym pocierało się je z wierzchu. Każdy mus jabłkowy oczywiście był robiony tradycyjnie i tradycyjnie zagęszczany, wiadomo, że taki manewr wzmagał od nas większego zaangażowania w kulinarną podroż jednak czasem warto troszkę dłużnej posiedzieć w kuchni, aby po prostu móc wyczarować wspaniałe potrawy o niezbyt wyszukanych składnikach jednak o bardzo głębokim i ciekawym smaku. Również same koszty takiego przygotowania racuszków nie są zbytnio wygórowane, gdyż potrzebuje tylko jajka, mąka, drożdże oraz olej do smażenia i szczypta cukru, a jeśli chcemy zrobić mus to wiadomo jeszcze jabłka, które z pewnością dodadzą niezłej pikanterii całemu daniu. Każdy z nas może przygotować takie racuchy, które świetnie smakują również z cukrem pudrem w wersji na słodko, która powinna zasmakować szczególnie naszym dzieciom oraz wszystkim klasycznym łasuchom, którzy lubią słodkości.
Pomysł na racuchy
Najczęściej czytane:
Kellerbier: Niefiltrowane piwo prosto z piwnicy
Kellerbier: niesterbowane piwo prosto z piwnicy! Jeśli szukasz niesamowicie świeżego i intensywnego smaku, to musisz spróbować tego unikalnego trunku. Tutaj tradycja piwowarska spotyka się z niezwykłym kunsztem rzemieślniczym. Koniecznie wypróbuj! 🍺 #piwo #kellerbier #piwnica